Jämsänkosken Ilveksen verkko heilui tiuhaan, kun Toijalan Pallo otti avausvoiton Futsal-Ykkösessä – Halli hiljentyi kunnioittamaan Jussi Toivosen muistoa

Futsal-Ykkösessä pelaavan Topan kapteenin Ere Salmen vahva esitys joukkueensa kauden avausvoitossa huomattiin myös palkintoraadissa. Kuva: Jukka Koskinen

Miesten Futsal-Ykkösessä on viikonlopun jälkeen yksi joukkue ilman pisteitä. Asia varmistui, kun nollakerholaiset Toijalan Pallo -49 sekä Jämsänkosken Ilves kamppailivat pisteistä Toijalan monitoimihallilla. Sunnuntain isänpäivän jatkoksi kotijoukkue sai lisälahjan otettuaan selvän 8–3 (4–1) -voiton.

Peliä ennen halli hiljentyi kunnioittamaan 5. marraskuuta menehtynyttä Toijalan Pallon entistä pelaajaa sekä valmentajaa Jussi Toivosta. Varsin monitaitoinen ja monessa mukana ollut Toivonen oli suuri ja valloittava persoona. Vuonna 1968 syntyneen Toivosen ystäväpiiri oli laaja kattaen ison alan Suomea.

Ere Salmi teki päätösmaalin

Iltapäivän futsalkoitos kulki pääosin Topan komennossa. Neljän minuutin pelin jälkeen huudatti kotiyleisöä Teppo Tenkanen. Reilu kolme minuuttia tästä Alejandro De San Bernabe Clemente kikkaili lukemiksi 2–0. Ajassa 11.55 kotijoukkueen vartiointi hiukan petti, ja Mahad Ahmed pääsi kaventamaan.

Hätää kotijoukkueella ei kuitenkaan ollut, sillä kolme ja puoli minuuttia myöhemmin muotoutuivat taukolukemat. Ensin osui Ere Salmi ja hänen jälkeensä Akseli Sormunen. Ilveksen Luukas Hakola tyylitteli toisen jakson alkajaisiksi joukkueelleen kavennuksen. Tämä ei kuitenkaan pelin virtausta muuttanut, vaan Topa maalasi tämän jälkeen kolmesti peräkkäin. Maaliin osuivat Akseli Sormunen, Teppo Tenkanen sekä nuori taituri LeeviEelis Lindberg. Päätösmaalin teki Ere Salmi.

Topa otti taas yhden loikan kohti sitä tasoa, mihin joukkue uskottavasti pystyy nousemaan. Nyt sijalla kymmenen olevat akaalaiset pystyvät hyvinkin kiipeämään vuoden päätteeksi seitsemän sakkiin. Jämsänkosken Ilves ei kuulu sarjan kovimpaan ytimeen, siksi joukkue pitikin voittaa. Tästä punamustat jatkavat entistä paremmalla itsetunnolla.

Lauantaina 18. marraskuuta Topa esiintyy jälleen kotiyleisölleen, ja FC Kiisto Vaasasta tulee tuolloin vastaan. Kiisto on napannut viidestä pelistään seitsemän pistettä.

Ottelun Toijalan Pallo -49 – Jämsänkosken Ilves palkitut: Topa Ere Salmi ja J Ilves Luukas Hakola. Peliä seurasi 80 katsojaa.