Toijalan Pallo varmisti sarjapaikkansa miesten kolmosessa – Lauantain kotipelissä jaettiin varoituksia valmentajalle ja pelaajille

Miesten kolmosen ottelun Toijalan Pallo -49–Peli-Pojat -70 palkitut pelaajat: Peli-Poikien Jaakko Arvola (vas.) ja  Toijalan Pallon Arul Yogaswaran (oik.). Palkinnot jakoi Juha Pietikänen. Kuva: Jukka Koskinen

Palloliiton läntisen alueen jalkapallon miesten kolmosen b-lohkossa Toijalan Pallo -49 säilytti sarjapaikkansa tappiostaan huolimatta. Topa pelasi kauden viimeisen kotipelinsä viime lauantaina kärsien selvän 1–6 (0–2) -tappion tamperelaiselle Peli-Pojat -70:lle. Akaalaisille tärkeä tulos sarjapaikan kannalta tuli edellisenä päivänä, kun ACE Tampereelta löi Tervakosken Padon 4–1. Näin Pato ei voi enää ohittaa Topaa. Topan loppusijoitus sarjassa on joko 9:s tai 10:s riippuen päätöskierroksen TKT-pelistä ensi lauantaina.

Myös lohkon ykköspaikka ratkesi lauantaina, kun Tampereen Pallo-Veikot kaatoi Tampere United /2:n 2–1. Tämä ottelu ratkesi pelin kuudennella lisäminuutilla TPV:n Tuomas Lehden rankkariosumaan.

Topan suorituksista puuttui terävyys

Topa sai omalla areenallaan lauantaina jo kolmannella peliminuutilla maalipaikan. Heikki Kinnari petasi paikan Eero Laaksolle, mutta tämän veto sujahti kuitenkin hivenen ohi. Reilu minuutti myöhemmin vieraat käyttivät Topan alakerran harhailun hyväkseen. Näin neljännellä minuutilla Jaakko Arvela aloitti oman neljän maalin show’nsa. Arvela oli myös seuraavan maalin tekijä, kun hän siirsi maalin edustalta joukkueensa taukojohtoon 0–2. Pelattu oli 38 minuuttia.

Kotijoukkueella oli aihioita pariinkin maaliin jaksolla, mutta viimeinen terävyys suorituksista kuitenkin puuttui.

Toinen pelijakso olikin selkeämmin vieraiden, eikä heille tuottanut neljän maalin tekeminen suuriakaan vaikeuksia. Jaakko Arvelan kahden maalin lisäksi maalitolppien väliin osuivat Juuso Tiilikainen ja Emil Kajander.

Topan kavennusosuman 1–6:een nikkasi päällään ylänurkkaan Eero Laakso. Kim Lingmanin tarjoilu maaliin tuli 87. minuutilla. Topasta kuusikko Heikki Kinnari, Eero Laakso, Aleksi Lapinleimu, Akseli Sormunen, Viljo Valoma ja Arul Yogaswaran, teki kovasti töitä. Vammoista kärsinyt Viljo oli useita pelejä pois kentiltä. Pelihalut olivatkin kovat. Pelimiehen pohkeet tosin olivat pitkästä pelitauosta johtuen aika kovilla.

Kautta usein leimannut huono syöttötarkkuus paistoi nytkin kotijoukkueen otteissa. Ja mahtoiko vaikuttaa otteisiin myös se, ettei enää pelattu sarjapaikasta.

Pelin loppu oli melkoista sekoilua. Topa-valmentaja Pekka Lingman sai varoituksen ryhdyttyään kiikuttamaan kulmalippua pois paikaltaan. Valmentaja onkin tämän vuoksi päätöspelistä pois. Niko Laajoelle sekä Kim Lingmanille annettiin myös varoitukset. Nikon varoitus oli ottelussa toinen, mikä tiesi punaista korttia ja pelikieltoa päätöspelissä. Tuomari Samuel Aleksi Aartola oli ajoittain pulassa.

Ottelun Toijalan Pallo -49 – Peli-Pojat -70 palkinnoista sekä Topa-tähdistä vastasi Topan joukkueenjohtaja Juha Pietikäinen. Palkitut: Topa Arul Yogaswaran, PP-70 Jaakko Arvola. Tähdet: 3 Arul Yogaswaran, 2 Akseli Sormunen, 1 Viljo Valoma.

Lauantaina 7. lokakuuta TKT–Toijalan Pallo -49 pelataan Tampereen Kaupissa kello 16.