Ensimmäisen kauden jokkiskuski Sulo Kariluoma ajoi voittoon Daytonassa

Sulo Kariluoma voitti nuorten luokan Daytonassa ajetussa jokamiesluokan kisassa. Kuva: Jari Kariluoma

Valkeakosken-Toijalan seudun urheiluautoilijoiden järjestämässä jokamiesluokan autokilpailussa nähtiin useassa luokassa paikallista menestystä. Parhaasta sijoituksesta vastasi ensimmäistä kauttaan jokamiesluokkaa ajava VaToSUA:n Sulo Kariluoma, joka röyhkeän rohkealla mutta puhtaalla ajolla voitti nuorten luokan.

Daytona Circuitilla ajetussa kilpailussa ajettiin kaikkiaan viidessä eri luokassa: Nuoret, Naiset, Etuveto, Tuupparit ja Yleinen. Kaikissa luokissa paikalliset kuljettajat saavuttivat hyviä sijoituksia. Kaikkiaan eri luokkiin oli ilmoittautunut noin sata kuljettajaa.

Nuorten luokan voitti Sulo Kariluoma järjestävän seuran Kalle Riikosen ollessa kolmas. Naisten luokan voitti JoeUA:n Asta Huurreoksa, Akaan moottorimiehiä edustava Tiia Heinonen oli neljäs ja VaToSUA:n Aino Kalenius viides.

Etuveto/Kardaani (EVK) -luokan voittoon ajoi NNSB:n Anders Skullbacka nopealla VW Golfilla, VaToSUA:n Petri Kannasoja oli toinen ja Lempäälän UA:n Mikko Kiviranta kolmas VaToSUA:n Sami Henellin jäädessä neljänneksi.

Tuuppariluokka kärsi osanottajapulasta mutta palkinnot saatiin jaettua kolmelle parhaalle, Noormarkun JoniPekka Rajalalle, VaToSUA:n Janne Vilppulalle ja AMM:n Teemu Heinoselle.

Yleisen luokan voittoon ajoi JoniPekka Rajala, Lempäälän UA:ta edustava KaiPetteri Koivisto oli kolmas ja järjestävän seuran Petri Kannasoja viiden sekä Janne Vilppula kuudes.

Ratana Daytona Circuit osoittautui toimivaksi jokamiesluokan kilpailuradaksi ja nousikin monella kuljettajalla kärkiratojen joukkoon. Kestopäällystetty, korkeuseroja sisältävä rata on teknisesti haastava ja mielenkiintoinen ajettava. Ulosajoja kisan aikana on melko vähän, kaatoja ei lainkaan.

Harri Heinonen