VaToSUA järjestää jokkiskisat lauantaina – ”Yleisölle nähtävää ja kilpailijoille koettavaa”

Jokkiskisoissa sattuu ja tapahtuu. Savikosken Paja -tiimissä itse ajava Pekko Lana toivoo, että ensi lauantain kisoissa Daytona Circuitissa olisi yleisölle nähtävää ja kilpailijoille koettavaa. Kuva Pekko Lana.

Valkeakosken–Toijalan Seudun Urheiluautoilijat ry eli lyhyemmin VaToSUA järjestää Daytona Circuitilla jokamiehenluokan kisat eli jokkiskisat lauantaina kello 10. VaToSUAn hallituksen jäsen Pekko Lana kertoo, että seuran edellisistä jokkiskisoista on jo vuosia aikaa.

– Vuoden 2018 jälkeen ole järjestetty yhtään. Nyt järjestetään kansallisen jm-luokan perinteinen kyläkisa. Ajetaan useampia luokkia ja koitetaan pitää hyvät karkelot.

Kisoissa on ollut taukoa, koska Arolan maastoradan hallinta siirtyi VaToSUAlta Akaan ajoneuvotekniikan ystävät ry:lle, eikä Valkeakosken–Toijalan Seudun Urheiluautoilijoille jäänyt paikkaa, jossa kisoja järjestää.

– Nyt meillä on ensimmäistä kertaa mahdollista järjestää kisat Daytonassa. Tämä on todellakin aika merkittävää seuralle, että päästään järjestämään. Koitetaan saada hieno tapahtuma aikaiseksi, tarjotaan yleisölle nähtävää ja kilpailijoille koettavaa, Lana lupaa.

Seuran tarkoitus on rakentaa kisoista perinne. VaToSUA on aiemmin järjestänyt kevät- ja syyskisat, jatkossa on tarkoitus järjestää ainakin yksi kisa vuodessa.