Leo Virtaselle joukkuehopeaa boccian PM-kilpailuissa

Leo Virtanen palasi PM-hopean kanssa kotiin Toijalaan myöhään sunnuntaina. Maanantaina vuorossa oli pyykinpesua ja matkatavaroiden järjestämistä paikoilleen.  Kuva: Tarja Antola

Suomen 14 urheilijan joukkue saavutti kymmenen mitalia boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tanskan Vejenissä. Mitaleista viisi oli kultaisia, kolme hopeisia ja kaksi pronssisia.

Akaalaisen Leo Virtasen, 77, kotiintuomisina kisoista oli joukkuehopea luokassa 4 sekä henkilökohtaisen kisan neljäs sija. Hopeajoukkueeseen kuuluivat Virtasen lisäksi pirkkalalainen Jorma Naroma ja nokialainen Timo Kaapu.

– Neljäs luokka tarkoittaa sitä, että kilpailijalla on jokin pysyvä vamma, esimerkiksi minulla liikuntavamma, Virtanen kertoo.

Virtanen hävisi henkilökohtaisessa kisassa niukasti pronssimitalin. Kulta meni Norjaan, hopea Tanskaan ja pronssi Norjaan. Virtanen kertoo, että aiemmin mitaleilla olleet suomalaiset olivat flunssan kourissa ja putosivat pois kärkikahinoista.

Virtanen on omaan peliinsä tyytyväinen, vaikka myös hän sai pienen flunssan, ja takana oli hiljattain sairastettu korona ja siitä jälkioireena väsymystä. Lisärasitusta aiheuttivat myös kävelymatkat kisapaikalla ja lentokentillä. Virtanen kehuu kenttäpalvelua, joka hankki hänen avukseen pyörätuolin ja sähköauton.