Viisi Akaa-Volleyn pelaajaa pääsi runkosarjan top5-tilastoihin – Nämä jännittävät askeleet joukkueella on seuraavaksi edessä

Passari Anton Välimaan (4) kanssa juhlinut viisikko Greg Petty (vas), Elijah Risso, Mohammadreza Beik, Sauli Sinkkonen ja Ali Fazli kuuluivat runkosarjassa Mestaruusliigan parhaimmistoon. Kuva: Markku Ruonala

Auringon lisäksi yksi varma merkki kevään tulosta on lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelien käynnistyminen. Ja niin ne vaan starttaavat tänäkin vuonna täällä Akaassa, kiitos erinomaisen runkosarjan pelanneen Akaa-Volleyn.

30 runkosarjan ottelusta joukkue voitti 23 ja hävisi kotonaan, upean Akaa Areenan uusissa puitteissa, vain kaksi ottelua. Joukkueen pelaajista kaikki ulkomaalaisvahvistukset Ali Fazli, Mohammadreza Beik, Greg Petty ja Elijah Risso sekä keskitorjujien kokeneeseen eliittiin kuuluva Sauli Sinkkonen ylsivät lisäksi runkosarjan top5-rankingiin omissa tilastoissaan. Oheisiin faktoihin nojaten ei lienekään siis ihme, että runkosarjan päätteeksi Akaa-Volley komeilee sarjataulukossa VaLePan perässä sijalla 2.

Valmentaja Olli Kunnari on viime aikoina peluuttanut tasapuolisesti koko rosteriaan, mikä on osaltaan osoittanut vahvaa iskukykyä myös vaihtopenkin puolelta. Joukkueen laajuus on varsin hyvällä tolalla, ja katseet on nyt käännetty tiukasti playoff-peleihin.

Pudotuspelit alkavat perjantaina

Puolivälierien otteluparit saatiin selville viime viikonloppuna, ja Akaa-Volley saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Kokkolan Tiikerit. Molemmat joukkueet lähtevät sarjaan varmasti voitto mielessään, joten laadukasta lentopalloviihdettä on odotettavissa heti perjantaista 17.3. lähtien.

Puolivälierät pelataan ”paras viidestä” -idealla eli kolme voittoa ensiksi saavuttanut joukkue etenee seuraavalle kierrokselle välieriin. Perjantaina alkavassa puolivälieräsarjassa kotietu on Akaa-Volleylla, mikä tarkoittaa sitä, että puolivälieristä 1. ja 3. ottelu sekä tarvittaessa ratkaiseva 5. ottelu pelataan Akaa Areenalla.

Puolivälierien ottelupäivät Akaa Areenalla ovat siis perjantai 17.3. (klo 18.30), keskiviikko 22.3. (klo 18.30) ja tarpeen vaatiessa sunnuntai 26.3. (klo 17).

Kokkolassa pelattavaan sunnuntaipeliin 19.3. Akaa-Volley järjestää fanimatkan. Fanimatkan tarkemmat lisätiedot ja aikataulu löytyvät Akaa-Volleyn nettisivuilta ja somekanavista.

Mikäli Akaa-Volley raivaa voitokkaasti tiensä välieriin, on edessä toinen ”paras viidestä” -rupeama uuden vastustajan kanssa. Välieräsarja alkaa alustavan tiedon mukaan torstaina 30.3. Näiden mittelöiden häviäjä pelaa huhtikuussa lopulta pronssista ja voittaja mestaruudesta. Joukkueen somekanavilta ja nettisivuilta löydät ajantasaiset tiedot myös kaikista tulevista ottelutapahtumista, joten niitä kannattaa silmäillä ahkerasti tulevien päivien aikana.

 

Jenna Koivu