Akaa Futsalin esitys Ylivieskassa jätti valmentajalle paljon pohdittavaa – Vaasassa joukkue murskasi sarjajumbon

Iiro Vanha oli jälleen isossa roolissa Pohjanmaan kiertueella. Arkistokuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigan runkosarja lähestyy loppuaan. Akaa Futsal pelasi viikonloppuna kaksi ottelua Pohjanmaalla. Ensin lauantaina Vieska Futsal oli Ylivieskassa parempi maalein 6–4 (3–1), mutta sunnuntaina leijonapaidat palasivat voittokantaan murskaamalla Vaasassa sarjajumbo FC Kiiston maalein 4–9 (2–6).

Lauantain ottelu Ylivieskassa oli Akaalta lyhyesti sanottuna kehno. Oli sitten Vieska Futsalin hyvyyttä tai hiukan myös vierasjoukkueen heikkoutta, mutta kotijoukkue oli askeleen edellä läpi pelin. Vaikka Iiro Vanha veikin Akaan 0–1-johtoon, ei joukkue pystynyt taistelemaan voitosta tasapäisesti.

Loppulukemat 6–4 itse asiassa mairittelevat Akaata. Vieska Futsal johti ottelua parhaimmillaan jo peräti 6–1, ennen kuin loppukiri tuotti vieraille kolme maalia ja samalla siedettävät tappiolukemat. Akaan maaleista toisen jakson loppupuolella vastasivat Aleksi Pirttijoki kahdesti ja Justus Kunnas kertaalleen.

Kiisto nurin murskalukemin

Lauantain tappion jälkeen positiivista oli, että uusi mahdollisuus koitti nopeasti. Joukkue matkusti Ylivieskasta Vaasaan, jossa vastassa oli täksi kaudeksi Futsal-Liigaan noussut FC Kiisto.

Kiisto käväisi aivan ottelun alussa 1–0-johdossa, mutta sen jälkeen voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Akaa jyräsi laajalla kokoonpanolla, ja jo tauolle mennessä se oli kääntänyt ottelun lukemiin 2–6.

Toinen jakso ei tuonut muutoksia voimasuhteisiin. Akaa hoiti pelin rutiinilla, ja lopulta voittolukemiksi kirjattiin 4–9. Päivän tehokkaimmat akaalaiset olivat neljä maalia laukonut Juhana Jyrkiäinen sekä neljä syöttö kerännyt Iiro Vanha. Myös Ville Koskela (1+2) sekä Aleksi Pirttijoki (2+0) olivat oivalla pelipäällä. Tuomas Pulkkinenkin osui kertaalleen tolppien väliin, ja yksi Akaa-maali kirjattiin Kiiston oman pelaajan tekemäksi.

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabé oli sunnuntain pelin jälkeen mietteliäällä tuulella.

– Tänään saimme hyviä onnistumisia erikoistilanteista ja tietysti tärkeät sarjapisteet. Lauantai jätti kuitenkin reissusta meille paljon pohdittavaa tuleville viikoille. Esitys Ylivieskassa oli kehno, ja tässä kohtaa kevättä täytyy jo pystyä parempaan. Työ jatkuu, De San Bernabé muistutti.

Ville Koskela oli tehokas Kiistoa vastaan. Arkistokuva: Tuukka Nyström

Kaksi peliä jäljellä maajoukkuetauon jälkeen

Vaasan vierasvoitto tuli akaalaisittain tärkeään paikkaan. Runkosarja lähestyy loppuaan, ja joukkue on tiukasti kiinni puolivälierien kotiedussa. Sitä varten tarvitaan kuitenkin vielä sarjapisteitä, ja niitä jahdataan vielä kahdessa pelissä ennen kuin runkosarja on paketoitu.

Lauantaina 11.3. Akaa matkustaa Somerolle SoVon vieraaksi, ja päätöskierroksella 18.3. Mad Max vierailee Akaa Areenassa.

Ennen seuraavia liigapelejä Suomen futsalmaajoukkue pelaa MM-karsinnassa vieraspelin Romaniaa sekä kotipelin Tanskaa vastaan. Maajoukkueen mukaan Akaasta lähtevät maalivahti Kasper Kangas sekä kenttäpelaajista Justus Kunnas ja Iiro Vanha.