Akaa Futsalin espanjalainen päävalmentaja pelaa nyt ToPan riveissä ykkössarjaa – Pistetili aukesi heti

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabé Clemente tuli Suomeen viime kesänä Espanjasta Real Betiksen ammattilaisorganisaatiosta. Nyt mies osallistuu Akaassa myös pelaamiseen sarjaporrasta alempana. Kuva: Tuukka Nyström

Palloliiton miesten Futsal-Ykkösessä Toijalan Pallo-49:n yritys ottaa edes piste sarjan kärkipään joukkueelta jäi vain hitusen vajaaksi. Sunnuntaina 12. helmikuuta vastassa oli KF Kosova Turusta. Kiihkeän väännön jälkeen vieraat veivät Toijalan monitoimihallilta kaikki kolme pistettä mennessään maalein 2–3 (0–3).

Kaksi henkilökuvaa nousi esille jo pelin alla. Vakiokuuluttajien esteiden vuoksi mikrofonin otti haltuunsa Akaa Futsalin peliselostuksissa mainetta niittänyt Juuso Koskinen. Toinen iso uutinen oli ToPan kokoonpanoon hankittu Alejandro De San Bernabe Clemente.

Liigajoukkue Akaa Futsalin päävalmentaja Clemente on jo jonkin aikaa käynyt ToPan treeneissä. ToPasta olivat pois vakiokokoonpanoon kuuluvat kuumeillut Kim Lingman sekä pelikieltoa kärsivä Ere Salmi. Tällä kohtaa oli sopiva aika ottaa kansainvälistä taitoa joukkueeseen.

Espanjalaisen Clementen edellisestä virallisesta futsal-pelistä oli aikaa seitsemisen vuotta, mutta hyvin pallo totteli 33-vuotiasta futsal-osaajaa. Tatsi oli kunnossa. Clementen on tarkoitus vahvistaa joukkuetta runkosarjan ajan.

Topa nousi toisella jaksolla

Vieraiden 0–3-lukemin viemä avausjakso ei ollut aivan niin selvää vierashallintaa. ToPalla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta kun ei uponnut, ei sitten millään.

Jakso sisälsi myös kuumia tunteita, joissa yhden vieraspelaajan ulosajo ei olisi mikään vääryys ollut.

Alban Ferati teki vierasmaaleista kaksi ja Bujar Ahmeti kolmannen. Kaikkiin kolmeen maaliin syötön antoi Egzon Imrahimi.

Kotijoukkueen maalilla Juuso Rupponen oli loistava.

Toinen jakso alkoi räväkästi, kun Jussi ”kultajalka” Nyström upotti pallon kahdesti verkkoon. Ensimmäinen syntyi jo ajassa 20.23, syöttäjänä Clemente.

Pelikello näytti aikaa 22.21, kun Teppo Tenkanen tarjosi Jussille tekopaikan, ja tarkka veto toi kotijoukkueen maalin päähän.

ToPan tilannetta heikensi rikkomusten määrä, sillä viides rike tuli jo neljän minuutin kohdalla. Yritys oli kuitenkin intensiivistä, ja kaikki oli pelissä. Huikeita tilanteita vieraiden maalilla riitti.

Vastaavasti Rupponen jatkoi upeilla torjunnoilla Topan maalilla.

Yksi punamustien kauden parhaista esityksistä jäi palkinnotta, mutta tämä antaa uskoa tuleviin peleihin.

Viisitoista pistettä on vielä jaossa. Seuraavaksi Topa kohtaa 25.2. Vehmaisten Urheilijat Kauppi Sport Centerissä Tampereella.

Miesten vitosessa ottelu Messukylä United – TP-49/Veikot siirrettiin. Lauantaina 18. helmikuuta pelataan Toijalan monitoimihallilla vitosen paikallispeli TP-49/Veikkojen ja Viialan Peli-Veikkojen välillä kello 19.