Akaa Futsal hurjasteli selvään kotivoittoon – Juhlaottelussa kaatui Tornion Palloveikot

Iiro Vanhan taitavat harhautukset viihdyttivät jälleen Akaa Areenan kotiyleisöä. Kuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigassa Akaa Futsal sai lauantaina kotihalliinsa vieraaksi sarjassa kuudentena olevan Tornion Palloveikot. Akaa Futsal juhli ottelussa samalla myös 25-vuotista historiaansa, ja myös itse peli oli leijonapaitojen juhlaa. Sarjapisteet jäivät Akaa Areenaan komein 6–0 (2–0) -lukemin.

Vierasjoukkue oli läpi ottelun pahassa pinteessä jämäkästi esiintynyttä Akaata vastaan. Tornion kannalta katsottuna kotijoukkue sai avausmaalin harmittavan aikaisin, kun Justus Kunnas löysi maalin edestä Aleksi Pirttijoen, joka pääsi sivaltamaan Akaan johtoon jo ajassa 1.57. Tauolle mentiin lukemissa 2–0, kun Juhana Jyrkiäinen osui Ville Koskelan syötöstä.

Toisella jaksolla Akaa löysi vielä lisää juonikkuutta maalintekoon. Viiden minuutin kohdalla Aleksi Pirttijoki iski nopeaan tahtiin päivän toisen ja kolmannen maalinsa näyttävien syöttökombinaatioitten jälkeen. Syöttöpisteet maaleihin nappasivat Iiro Vanha ja Justus Kunnas.

Myöhemmin toisella jaksolla Juhana Jyrkiäinen toisti Pirttijoen tempun: kaksi lisämaalia, ja näin molemmille miehille hattutemppu täyteen ja lukemiksi jo 6–0. Jyrkiäisen maaleihin syöttöpisteille pääsivät Markus Rautiainen sekä Pedro.

Kolme maalia laukoneelta Juhana Jyrkiäiseltä oli lähes mahdoton saada palloa pois. Kuva: Tuukka Nyström

Viikonloppuna Pohjanmaalle

Kun samaan aikaan vahvan pallonhallinnan kanssa kotijoukkueen puolustuspeli pysyi tiiviinä läpi ottelun, nappasi maalivahti Kasper Kangas itselleen kauden toisen nollapelin. Tällä kertaa Kangas selvisi melko vähillä torjunnoilla, mikä toisaalta teki harvoista torjunnoista sitäkin arvokkaampia.

Akaan päävalmentaja Alejandro De San Bernabe oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Tulos on tietenkin hyvä, ja nollapeli on aina kova juttu futsalissa. Se kertoo meidän hyvästä moraalista tulla puolustustehtäviin. Parannettavaakin kuitenkin jäi, ja tiettyjä asioita hiotaan, jotta ollaan valmiita ensi viikonlopun tuplaotteluun.

Akaa Futsalin kausi jatkuu Pohjanmaan vieraskiertueella ensi viikonloppuna. Lauantaina joukkue vierailee Ylivieskassa, jossa vastaan asettuu Vieska Futsal. Sunnuntaina matka jatkuu Vaasaan, jossa FC Kiisto isännöi leijonapaitoja.

Tasaisessa kärkitaistossa sarjapisteet tulisivat edelleen tarpeeseen, jotta pudotuspelit päästään aloittamaan kotiedun turvin neljän parhaan joukosta.

Aleksi Pirttijoki iski kolme maalia akaalaisyleisön iloksi. Kuva: Tuukka Nyström