Akaa-Volleyn kokemus riitti nuoren Hurrikaanin lyömiseen Suomen Cupin välierässä – Sunnuntain historiallisen finaalin vastustaja ei ole yllätys

Greg Pettyn (vas.) ässäsyöttöjen putki käänsi ratkaisevan neljännen erän ja samalla koko ottelun Akaa-Volleylle. Varmoja ja vaikeita syöttöjä viljeli lauantain iltapäivässä myös Sauli Sinkkonen. Sinkkosen takana Akaan passari Anton Välimaa.  Kuva: Antti Saarimaa

Akaa-Volley pelasi lauantaina Tampereen Kaupissa Suomen Cupin välierän Hurrikaani Loimaata vastaan. Kello 12 alkaneen ottelun ensimmäisessä erässä Akaan hyökkäystehot eivät riittäneet, kun vastaanotto jäi usein liian kauaksi verkosta. Hurrikaani vei erän lopulta selvästi pistein 25–19.

Toisen erän alkupuolella Hurrikaani karkasi johtoon, mutta Akaa kiri kaulan kiinni ja väänsi voiton jatkopalloilla pistein 26–24. Greg Pettyn ja Ali Fazlin ässät tilanteissa 19–19 ja 21–20 nousivat arvoonsa, ja viimeisen pisteen Akaa otti Sauli Sinkkosen torjunnalla.

Kolmatta erää Akaa johti selvällä erolla pitkin matkaa ja voitti sen 25–18. Hurrikaani-joukkueessa tulospaineet alkoivat kasautua liikaa hakkuri Aleksi Muukkosen harteille, jotka eivät yksin riittäneet. Muukkonen huhmaroi seitsemän ja koko muu joukkue yhteensä neljä pistettä samalla, kun Akaa-Volleyn miehistä viisi teki vähintään kolme pistettä.

Toisessa erässä Hurrikaani oli pommitanut syötöillään Akaan ajoittain epävarmaa liberoa Elijah Rissoa peräti 15 kertaa, mutta kolmannessa erässä suurimman osan nosti Petty, joka nosti 12 syöttöä.

Neljättä erää kumpikin joukkue johti vuoron perään, kunnes tilanteessa 20–20 Akaan Greg Petty paiskoi kolme ässäsyöttöä putkeen. Hurrikaani sinnitteli vielä hetken, mutta Akaa vei erän Ali Fazlin loppusuoran pisteillä 25–23 ja koko ottelun 3–1.

Historiallinen paikka Suomen Cupin finaaliin tuli Akaa-Volleylle pitkälti kokemuksen ja kärsivällisyyden ansiosta. Ringissä on sekä Suomessa että Euroopassa kiertäneitä konkareita, kun taas Hurrikaani Loimaalla päävastuun kantoi seitsikko, joka on syntynyt vuosina 2000–2005 ja josta osa pelaa ensimmäistä liigakauttaan.

Sunnuntaina Akaata vastassa on ikihankala viime vuosien kestomenestyjä Vammalan Lentopallo. Sastamalalaisille Akaalla ei ole varaan antaa omilla virheillä 26 pistettä kuten lauantaina Hurrikaanille.

VaLePa voitti lauantaina omassa välierässään Savo Volleyn 3–1.

Akaa-Volleyn kapteeni Panu Pitkänen (7) kokosi Mohammadreza Beikin (vas.), Anton Välimaan ja Ali Fazlin juhlimaan voitettua pistettä. Kuva: Antti Saarimaa