ToPalla oli pisteetön pohjoisen kierros – Otteluiden toiset pelijaksot alkavat olla akaalaisten murheenkryynejä

Teppo Tenkanen (vas.) oli yksi ToPan maalintekijöistä viikonloppuna. Pohjoisen pelireissulla olivat myös Kim Lingman ja ToPan maalia vahtinut Juuso Rupponen (takana). Arkistokuva: Elina Pirttijoki

Miesten Futsal-Ykkösessä Toijalan Pallo -49 pelasi kaksi pisteetöntä vieraspeliä viikonloppuna. Lauantaina Oulussa Tervarit väänsi vieraistaan niukan voiton. Sunnuntaina Raahessa AS Moon karkasi selvään voittoon toisella jaksolla.

Tervarien ja ToPan kohtaaminen Oulussa päättyi maalein 3–2. Yhden maalin eroon päättynyt lauantain koitos oli tiukkaa puolustustaistelua molemmin puolin. Ajassa 13.55 syntynyt vierasmaali oli avausjakson ainoa osuma. Maalin viimeisteli Akseli Sormunen Teppo Tenkasen syötöstä. Vierailta jakso oli hyvä, eikä johtoasema ollut sattumaa.

Värikkäästi alkoi toinen pelijakso, jossa reilun kolmen minuutin aikana riitti tapahtumia. Jo puoli minuuttia startista ToPa-vahti Juuso Rupponen rikkoi varoituksen arvoisesti. Rike tapahtui rankkarialueen sisällä, josta pallo kuuden metrin pisteelle. Iiro Vandell ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan akaalaisvahtia. Pelikello pysähtyi aikaan 23.28, kun rikkeen rankkarialueella teki ToPasta Ere Salmi. Nyt rangaistuspotkua tuli suorittamaan Ville Saxman. Veto onnistui, ja numerot olivat 1–1. Reilu yhdeksän minuuttia eteenpäin Rafael Almeida De Scafini sijoitti kotijoukkueen 2–1-johtoon. Tervareilla oli nyt momentum, ja joukkue käyttikin tilaisuutensa pari minuuttia myöhemmin. Jyri Vääräniemi teki tilanteeksi 3–1:een.

ToPa haki kiivaasti kavennusta, joka tulikin ajassa 36.31. Teppo Tenkanen kavensi Ere Salmen tarjoilusta loppunumeroiksi 3–2. Tappio, vaikkakin niukka, oli aika karvas. Parempaakin oli saatavilla, mutta toinen pelijakso oli nytkin kompastuskivi. Se täytyy kuitenkin muistaa, että tämä oli Tervareiden seitsemäs peräkkäinen voitto sarjassa.

Joukkueiden parhaat: Tervarit Rafael Almeida De Scafini. TP-49 Juuso Rupponen.

AS Moon toisen jakson hallitsija

Kuinka hyvin olikaan ToPa yönsä levännyt, hotellin pehmeillä patjoilla? Kas siinä kysymys, kun kello Raahen liikuntahallin seinällä lähestyi kello 14:ää sunnuntaina. Muistot edellisestä AS Moonin kohtaamisesta joulukuussa Monarilla olivat hiukan kitkerät. Moon vei silloin pisteet 7–9-voitollaan.

Avausjakson perusteella unet ja aamupala olivat maittaneet. Kotijoukkue tosin aloitti maalinteon ajassa 5.38. Seuraavat kaksi maalia iskikin sitten vierasjoukkue. Joonas Thomas tasoitti ajassa 10.12. Ajassa 12.20 Jesse Järvi upotti Kim Lingmanin passista tilanteeksi 2–1.

ToPalle tuli sekava jakso ajassa 16.29–16.59, jonka aikana tulleet kaksi virhettä täyttivät virhetilin. Joukkue sai myös kolme varoitusta, ja oli siis syytä ottaa aikalisä. Minuuttia ennen jakson päättymistä vieraat kohensivat osakkeitaan 1–3-johto-osumallaan. Asialla oli Teppo Tenkanen Ere Salmen syötöstä. 20 sekuntia myöhemmin kotijoukkueen ykköspelaaja Kai Paakkari maalasi taukonumeroiksi 2–3.

Hyvästä avausjakson pelistä huolimatta ToPa sai maistaa samaa lääkettä kuin joulukuun kotipelissä. Ajassa 25.28 Moon tuli tasoihin. Siitä reilussa kolmessa ja puolessa minuutissa oltiinkin jo lukemissa 6–3. Hieman jälkeen jakson puolivälin Ere Salmi sai punaisen kortin. Loppu olikin kotijoukkueen voiton varmistelua, joka lopulta tuli numeroin 8–3. Näin raakaa on peli, kun vain toisella tuntuu onnistuvan lähes kaikki.

Otteluiden toiset pelijaksot alkavat olla ToPan murheenkryynejä. Vastustajat ovat niissä rokottaneet armottomasti.

Joukkueiden parhaat pelaajat: AS Moon Kai Paakkari, TP-49 Joonas Thomas.

Ykkösen kärkeen nousi viikonloppuna Vehmaisten Urheilijat. Aiemmin kärkipaikkaa pitänyt Joutsan Seudun Pallo nimittäin kärsi toisen selvän tappion. Nyt joukkue hävisi KF Kosovalle 2–7.

Sunnuntaina ToPa kohtaa sarjajumbon

ToPa palaa kotiareenalleen tulevana sunnuntaina, kun SC Riverball saapuu Toijalan monitoimihallille. ToPalle on kyse huipputärkeästä pelistä. Sarjataulukon viimeisenä majaileva SC Riverball on juuri niitä joukkueita, jotka pitää voittaa. Joensuulaisjoukkueen viimeisin voitto on lokakuun lopulta ja juurikin ToPa:sta otettu. Sen jälkeen joukkue on hävinnyt kymmenen peliä putkeen. Ottelu alkaa kello 15.