Pauli Luoman Kultaposti jäi kolme kymmenystä ennätyksestään – Huonot rataolot pilasivat Vaittisten kasvattaman Beben avauksen

Pauli Luoman tamma Kultaposti oli viime vuonna viisi kertaa kolmen joukossa. Uusi ravivuosi käynnistyi Vermon kolmossijalla. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Viime vuonna 15 kilpailusta neljä kakkostilaa ja yhden kolmosen ravannut akaalaisen Pauli Luoman Kultaposti avasi uuden ravivuoden Vermossa kolmostilalla. Aika 29,7a jää vain kolme kymmenystä kahdeksanvuotiaan tamman ennätyksestä.

Vesangalla syntynyt ravikuningas Vieskerin tytär on kilpaillut 44 kertaa ja ottanut kaksi voittoa. Vermon kolmonen hilasi hevosen ansiot kymppitonniin.

Kultapostin emän Sihkon kuudesta jälkeläisestä parhaiten on menestynyt Kultapostin täysveli Vapperi, joka on tienannut radoilta yli satatuhatta euroa.

Akaalaisten Jouni ja Sini Vaittisen kasvattama suomenhevostamma Bebe kilpaili viime vuonna terveysmurheiden jälkeen vain seitsemän kertaa. Tuloksena oli yksi kolmostila Turusta marraskuussa. Beben piti avata uusi ravivuosi perjantaina samassa paikassa, mutta ravit peruutettiin huonojen rataolojen vuoksi.

Beben kanssa samasta emästä Hillomunkista on kaksi muutakin jälkeläistä. Muffini on kilpailematon, mutta Unelmatorttu on kilpaillut 14 kertaa. Parhaita saavutuksia ovat viime vuoden kolme kolmatta sijaa. Akaalaisten Vesa Pällin ja Hanna Ruusuvuoren omistama tamma avasi tämän vuoden 5. tammikuuta Kouvolassa seitsemännellä sijalla.