GFT:n peli oli myrkkyä Akaa Futsalille – Takaa-ajo kulutti energiaa ja täytti akaalaisten virhetilin

Iiro Vanha iski 3–3-tasoituksen Espoossa. Arkistokuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigassa Akaa Futsalin kauden ensimmäinen varsinaisen peliajan tappio näki päivänvalon perjantai-iltana Espoossa. Isäntäjoukkue GFT piti sarjapisteet tiukasti itsellään lukemin 5-3 (3-1).

Ottelu oli kauttaaltaan hankala vierasjoukkueelle. Jos avausminuuttien Justus Kunnaksen laukaus olisi mennyt yläriman sijaan maaliin, olisi peliin saatettu löytää parempi rentous. Nyt yritys oli hiukan väkinäistä ja hidasta, eikä GFT:n tasoinen huippujoukkue jätä tilanteita hyödyntämättä, jos vastustajan ote lipsuilee.  GFT:n peli on ollut tällä kaudella myrkkyä akaalaisille, sillä espoolaiset voittivat myös syyskierroksen ottelun Akaassa.

Avausjaksolla terävästi hyökännyt kotijoukkue osui kolmesti ja Akaa puolestaan Jovan Stankovicin toimesta kerran. Espoolaisten ykkösketju oli maajoukkuetähti Miika Hosion johdolla liikaa leijonapaitojen puolustukselle, vaikka vierasjoukkue pallonhallinnassa tasapäisesti mukana olikin.

Toisella jaksolla Akaa punnersi itsensä kahden maalin takaa tasoihin, kun Ville Koskela ja Iiro Vanha onnistuivat maalinteossa. Takaa-ajo oli kuitenkin kuluttanut paljon energiaa ja aiheuttanut rikkomuksia. Akaan virhetili täyttyi, ja puolustuskannalla ollut GFT pääsi hyödyntämään tilanteen rakentamalla 4-3 -johtomaalin.

Päätösminuuteilla GFT onnistui vielä kerran tyhjään Akaa-maaliin, ja näin sarjapisteet jäivät Espooseen.

Akaa Futsalin kausi jatkuu vierasottelulla keskiviikkona 25.1., jolloin vuorossa on matka Loimaalle Alastaron Urheilijoiden vieraaksi. Tuon vieraspelin jälkeen edessä onkin neljän kotiottelun suora.

Pedro syötti kaksi Akaan kolmesta maalista perjantaina. Arkistokuva: Tuukka Nyström