Aino Vaittinen ampui hopeaa ja pronssia Ruotsissa

Aino Vaittinen kilpaili viikonloppuna Ruotsissa. Kuva: Lassi Palo/Ampumaurheiluliitto

Ruotsin Eskilstunassa järjestettiin kansainväliset liikkuvan maalin ampumakilpailut 7.–8. tammikuuta.

Nuorten sarjassa suomalaiset veivät kaikki mitaliotteluiden paikat liikkuva maalin normaalijuoksuilla. Peruskilpailun parhaan tuloksen 553 ampui Hämeenlinnan Ampujien Aino Vaittinen. Raseborgs Skyttaren William Wilkman ja Kymppi 64:n Ida Heikkilä ampuivat tulokset 547 ja Varpaisjärven Ampujien Matias Pasanen pisteet 536. Semifinaalissa akaalainen Vaittinen voitti Pasasen pistein 6–1. Heikkilä puolestaan voitti Wilkmanin erin 6–3.

Finaalissa Heikkilä oli Vaittista tarkempi erin 6–3. Pronssiottelussa Wilkman puolestaan voitti Pasasen erin 7–5. Ida Heikkilä sai kultaa, Aino Vaittinen hopeaa ja William Wilkman pronssia.

Ida Heikkilä oli ykkönen myös liikkuvan maalin sekajuoksuilla tuloksella 372. Toiseksi sijoittui Satakunnan Ampujien Frans Laukka tuloksella 366 ja kolmanneksi Hämeenlinnan Ampujien Aino Vaittinen 359 pisteellä.