Akaa Futsal sarjakärjessä joulutauolle – Eroa toisena olevaan Kampuksen Dynamoon yksi piste

Sinipaitojen Jussi Nummela (vas) ja Mikko Heritty (oik) taistelemassa pallosta. Kuva Tuukka Nyström.

Miesten Futsal-Liigan viimeiset pelit ennen joulutaukoa pelattiin sunnuntaina. Akaa Futsal sai sarjan huippuottelussa vieraakseen ylivieskalaisen Vieska Futsalin. Pisteet jäivät Akaaseen hienon 4–1 (1–0) -voiton myötä. Voitto tarkoitti myös, että Akaa Futsal lähti joulutauolle sarjakärjessä. Eroa kakkosena olevaan Kampuksen Dynamoon on kutkuttavasti yksi piste.

Sunnuntai-iltapäivän ottelu tarjosi 232-päiselle kotiyleisölle viihdyttävän ottelun. Avausjaksolla Vieska oli pelillisesti hiukan niskan päällä taitavan venezuelalaiskaksikkonsa johtamana. Heistä Nelson Bello kuitenkin joutui jättämään kentän auenneen silmäkulman vuoksi jakson loppupuolella. Se heikensi hiukan vierasjoukkueen pallollista peliä. Ennen loukkaantumista Akaa oli iskenyt ottelun avausmaalin. Vieskan maalivahti Slobodan Tomic seikkaili kaukana maaliltaan, kun Juhana Jyrkiäinen katkaisi syötön ja roikotti pallon tyhjään Vieska-maaliin.

Toisella jaksolla kotijoukkue otti pelin hallintaa itselleen. Maalipaikkoja tarvittiin kuitenkin paljon ennen kuin pallo saatiin verkkoon. Tomic seikkaili jälleen hyökkäyspäässä, kun Jyrkiäinen pääsi syöttämään Iiro Vanhalle varman maalipaikan lopputuloksena 2–0. Vieskakin sai pallon kertaalleen ohi huippupelin pelanneen Akaa-maalivahti Kasper Kankaan. Vieraiden toinen venezuelalainen Henry Gutierrez hyödynsi Akaan puolustusvirheen ja kavensi lukemiksi 2–1. Hetki tästä ja Gutierrez kuitenkin katseli punakorttia, kun hän joutui rikkomaan Jyrkiäistä jo toista kertaa keltaisen kortin arvoisesti.

Juhana Jyrkiäinen oli Vieskalle mahdoton pideltävä sunnuntaina. Kuva Tuukka Nyström.

Akaa ei punaisen kortin seuraamaa ylivoimapeliä hyödyntänyt, mutta voiton avaimia ei enää päästetty käsistä. Juhana Jyrkiäisen huippupeli kruunautui kolmisen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun hän taituroi upeasti 3–1-johtomaalin Jussi Nummelan syötöstä. Nummela syötti myös ottelun viimeisen osuman, jonka viimeisteli Jovan Stankovic toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Akaan päävalmentaja Ajejandro De San Bernabé kiitteli joukkuettaan tinkimättömästä asenteesta.

– Todellinen taisteluvoitto meiltä. Olimme avausjaksolla vaikeuksissa, mutta kestimme Vieskan hyökkäykset. Kankaan ja Jyrkiäisen huippupäivät toivat tänään pisteet meille. Kolme tärkeää sarjapistettä auttaa taas mukavasti taistelemaan runkosarjan kärkisijoista keväällä, Bernabé pohdiskeli.

Akaa Futsal palaa kentille joulutauon jälkeen sunnuntaina 8. tammikuuta, jolloin Akaa Areenalle vieraaksi saapuu sarjakakkonen, hallitseva mestari KaDy Jyväskylästä.

Pelin kuva. Akaa juhlii, Vieskaa rangaistaan. Kuva Tuukka Nyström.

Akaa Futsalilla kasassa 29 pistettä

Sarjataulukko Miesten Futsal-Liigan puolivälissä, kun kaikki joukkueet pelanneet 11 ottelua: