Akaan Seudun paperilehden tilaushinnat nousevat – Hintojen nousun taustalla ovat paperilehden kasvaneet tuotantokustannukset

Digitilausten hinnat eivät muutu, ja 12 kuukauden jatkuva digitilaus maksaa jatkossakin 75 euroa. Digitilaus on tulevaisuudessakin edullisin tapa tilata Akaan Seutu. (Kuva: Helena Mäkinen)

Akaan Seudun paperilehden tilaushintoihin tulee joulukuussa tavallista suurempi korotus. Hintojen nousun taustalla ovat paperilehden kasvaneet tuotantokustannukset. Nousseet jakelu- ja painohinnat ovat lisänneet lehden kuluja merkittävästi vuodentakaisesta.

Uusi hinnasto astuu voimaan 1. joulukuuta. Suurin osa Akaan Seudun tilaajista tilaa 12 kuukauden jatkuvaa täystilausta. Painetun lehden ja digilehden sisältävä täystilaus maksaa jatkossa 129 euroa vuodessa, kun aiempi hinta on ollut 101 euroa vuodessa. Jatkuva täystilaus kuuden kuukauden laskutusvälillä maksaa jatkossa 74 euroa ja kolmen kuukauden laskutusvälillä 44 euroa.

Postilaatikkoon kannetun paperilehden sekä digilehden lukuoikeuden sisältävä, 12 kuukauden jatkuva täystilaus on edelleen edullisin tapa tilata Akaan Seutu printtinä ja diginä.

Tilaushinnat eivät muutu kesken tilausjakson. Nykyisten voimassa olevien tilausten hinta nousee vasta uuden tilausjakson alkaessa uudella laskulla ja suurimmalla osalla tilaajista vuoden 2023 puolella.

Akaan Seutua kustantavan Pirmediat Oy:n ja Akaan Seutu Lehti Oy:n toimitusjohtaja Olli Sirén harmittelee hinnankorotukseen johtaneita olosuhteita.

– Korotus osuu haastavaan ajankohtaan, sillä yleinen hintataso on muutenkin nousussa. Erityisesti energian ja ruoan hintojen nousu tuntuu kuluttajien kukkarossa tulevana talvena, Sirén uskoo.

Digitilausten hinnat säilyvät ennallaan

Hintatason nousu vaikuttaa erityisesti paperilehden tuotantokustannuksiin, sillä kovimmat hinnankorotukset liittyvät paino- ja jakelukuluihin. Siksi digitilausten hinnat eivät muutu, ja 12 kuukauden jatkuva digitilaus maksaa jatkossakin 75 euroa.

– Digitilaus on tulevaisuudessakin Akaan Seudun kaikista edullisin tilausmuoto, jota suosittelemme lämpimästi kaikille täystilaajillemme, Olli Sirén kertoo.

Oman tilauksensa voi vaihtaa helposti digiin osoitteessa akaanseutu.fi/tilausmuutos tai olemalla yhteydessä Akaan Seudun asiakaspalveluun. Tilausmuutoksen voi tehdä heti tai kuluvan tilausjakson lopuksi.

Digiin vaihtamisesta kannattaa olla yhteydessä lehteen hyvissä ajoin ennen nykyisen tilausjakson päättymistä, jotta asiakaspalvelussa ehditään käsitellä kaikki tilaukset oikea-aikaisesti.

– Ennakoimme, että hinnankorotuksen yhteydessä moni tilaajamme haluaa vaihtaa täystilauksensa digiversioon, Sirén sanoo.

Digitilaus on monelle houkutteleva vaihtoehto myös siksi, että digilehti tulee aina tilaajien saataville nopeasti ja varmasti. Postin jakeluunsa tekemät heikennykset eivät digilehden lukijaa haittaa, eikä digilehden saatavuus ole jakajan mahdollisista inhimillisistä virheistäkään kiinni. Digilehti on aina tilaajan saatavilla juuri silloin kun hän haluaa.

Jo nyt Akaan Seutua lukee diginä akaanseutu.fi:ssä ja lehden uutissovelluksessa noin 14 000 ihmistä joka viikko, mikä on enemmän kuin paperilehden viikoittainen lukijamäärä. Viime viikolla digilukijoita oli sitäkin enemmän, huikeat 26 800.

Akaan Seudun paperilehteä ei suinkaan olla lopettamassa, ja sillä on jatkossakin tärkeä rooli lukijoiden ja mainostajien arjessa.

– Onneksi kallistuvan paperilehden rinnalla meillä on erinomainen digitaalinen Akaan Seutu, josta on vuosien saatossa tullut paikkakunnalle todella merkittävä media, Sirén summaa.

Paikallislehti on jatkossakin Akaan tärkein uutismedia

Osa tilaajista saattaa pohtia tilauksen katkaisemista kokonaan hinnannousun vuoksi, ja heille toimitusjohtaja Sirénillä on selkeä viesti.

– Uskon, että paikallislehti on tilaajilleen yhtä tärkeä kuin tilaajat ovat paikallislehdelle. Akaan Seutu tarjoaa jatkossakin laajan kattauksen paikallisuutisia printissä ja etenkin digissä, ja näitä uutisia eivät suuremmat mediat tee. Lisäksi meiltä saa helposti tietoonsa paikkakunnan kaupallisen tarjonnan ja paikallisten yritysten palvelut ja tarjoukset sekä yhdistysten tapahtumat ja muut riennot.

Samaa mieltä on Akaan Seudun päätoimittaja Jarno Keskinen.

– Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 1. tammikuuta 2023. Yksi Akaan Seudun merkittävistä tehtävistä ensi vuonna tulee olemaan tämän muutoksen seuraaminen paikallistasolla, Keskinen kertoo.

Mielenkiintoisen uutisvuoden lisäksi uutta on luvassa myös tekniikassa, sillä Akaan Seudun digipalvelut uudistuvat täysin vuonna 2023. Verkkosivusto akaanseutu.fi uusitaan kokonaan, ja myös uutissovelluksesta julkaistaan aivan uusi versio.

 

Paperilehden tilauksen voi vaihtaa digitilaukseksi osoitteessa akaanseutu.fi/tilausmuutos. Voit myös olla yhteydessä Akaan Seudun asiakaspalveluun 010 5844 170* tai tilaukset@akaanseutu.fi.

*Puhelinpalvelu avoinna arkisin klo 9–12.30 ja 13–15. Soitto kotimaassa 010-alkuisiin puhelinnumeroihin maksaa matkapuhelimista 8,35 senttiä/puhelu + 17,17 senttiä/minuutti. Lankapuhelimesta soiton hinta on 8,35 senttiä/puhelu + 6,00 senttiä/minuutti.

Kommentointi on suljettu.