Akaa-Volleylle tuplavoitto Kokkolasta – ”Akaa-Volley on vain niin hyvä, ettei näillä virhemäärillä sitä vastaan pärjää”

Ali Fazli on parhaimmillaan selkeästi korkeammalla kuin vastustajan torjunta. Kuva Harri Mattila.

Akaa-Volleyn ja Kokkolan Tiikerien välinen lentopallon Mestaruusliigan ottelu lauantaina päättyi poikkeuksellisesti suoraan kolmessa erässä. Joukkueet ovat aikaisemmin lähes joka kerran tahkonneet sarjapisteistä täydet viisi erää. Akaa-Volley lähti Kokkolasta kotimatkalle kolme sarjapistettä rikkaampana lukemin 0–3 (23–25, 19–25, 25–27).

– Oli varmaankin viihdyttävää yleisön mielestä. Pelattiin pitkiä palloja, vaikka kummallakin joukkueella on vielä parantamisen varaa otteissaan, arvioi Akaa-Volleyn parhaana palkittu passari Anton Välimaa.

Välimaa pelasi entisessä kotisalissaan Hollihaan palloiluhallissa ja arvioi saaneensa palkinnon ihan vaan säälistä.

– Ansiosta tuli, korjasi tiikerijoukkueen valmentaja Mikko Keskisipilä välittömästi.

Keskisipilä ei tappiosta huolimatta ripotellut tuhkaa päällensä.

– Emme me huonosti pelanneet. Uskallan arvioida, että noilla otteilla moni liigajoukkue olisi kaatunut. Akaa-Volley on vain niin hyvä, ettei näillä virhemäärillä sitä vastaan pärjää. Etenkin kolmannen erä 10 syöttövirhettä oli aivan liikaa.

Samalla Keskisipilä myönsi, että oli antanut ohjeet panostaa syöttöön. Akaalaisten vahva hyökkäys piti saada pois raiteiltaan.

Akaa-Volley Suomen Cupin neljän parhaan lopputurnaukseen

Otsikossa mainittu tuplavoitto tulee siitä, että Kokkolassa pelattiin samassa yhteydessä Suomen Cupin puolivälieräottelu. Viime vuonna Tiikerit kaatoi samaisessa tilanteessa Akaa-Volleyn. Tällä kerralla tulos kääntyi vierasjoukkueen eduksi ja akaalaiset nähdään cupin neljän parhaan lopputurnauksessa.

– Saimme hyvityksen viime kauden karvaalle tappiolle. Voittoon olen luonnollisesti tyytyväinen, mutta kyllä meillä edelleen parannettavaa on, tunnusti Akaan valmentaja Olli Kunnari.

Akaa-Volley oli vaikeuksissa jokaisen erän alussa. Tiikerit pelasi erien alut tarkemmin ja johti jokaista lukemin 7–4. Ykköserässä kolmen pisteen johto oli suurin, mutta toisessa kotijoukkueen etumatka oli parhaimmillaan neljä pistettä (12–8) ja kolmannessa viisi (17–12).

– Paitsi voitto tyydyttää, niin myös se, että meillä ei leuka painunut erien heikon alun jälkeen. Hyvin joukkue taisteli loppuun asti, virheet vähenivät ja pää kesti ratkaisupalloissa, kiitteli Kunnari.

Parannettavaa Akaa-Volleylla on etenkin laitahyökkäysten osalta. Hakkuri Ali Fazli oli jälleen joukkueen pistehai lukemin 21/+15. Mutta Mohammedreza Beikin saldo oli 5/0 ja kokenut Greg Petty vajosi miinuksille 5/-5.

Olli Kunnarin ja Greg Pettyn ilmeet kertovat paljon. Pettyn peli Kokkolassa oli pettymys. Kuva Harri Mattila.

Kolmannen erän ratkaisupalloihin Kunnari otti Pettyn vaihtoon ja antoi vastuuta Nico Nurmesniemelle. Tilanteessa 19–16 tehty vaihto oli onnistunut. Nurmesniemi nosti hyvin ja hyökkäsi näyttävästi kertaalleen aivan rajan pintaan. Miehen ennakkoluulottomat suoritukset siivittivät Akaa-Volleyn voittoon ja Suomen Cupin Final Four -turnaukseen.

Cupin lopputurnauksen ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Ensi keskiviikkona Akaa-Volleylla on seuraava kotiottelu. Akaa Areenassa kello 18.30 alkavaan peliin verkon toiselle puolelle saapuu toistaiseksi voitosta voittoon kulkenut oleva Raision Loimu.