Toijalan Pallon futsalmiehille viikonloppuna kaksi tappiota – Vehmaisten Urheilijat teki selvää jälkeä akaalaisjoukkueesta

Miesten Futsal-Ykkönen jatkui Toijalan Pallo -49 osalta viime viikonlopun kahdella kotipelillä. Lauantaina vastassa Toijalan monitoimihallilla oli uusi tuttavuus Espoo Bollklubb (EBK FS). Sunnuntain vastustaja oli tuttu monilta vuosilta sarjataso kakkosesta Vehmaisten Urheilijat.

Molemmat ottelut hävinnyt Topa kärsi lauantaina 4–6 ja sunnuntaina 0–7-tappion.

EBK FS ratkaisi toisella jaksolla

Lauantain peli Espoo Bollklubbia vastaan kulki Toijalan Pallon tahdissa avausjaksolla. Alkutahdit kotikatsomoa innostaneelle esitykselle löi Joonas Thomas, joka laukoi Eetu Lehdon syötöstä 1–0:aan ajassa 01.06.

Kotijoukkue jatkoi hyvällä ilmeellä pitäen espoolaisten tekopaikat aika vähissä. Ne muutamat hoiteli Topan maalilla torjunut Mad Max -laina Veeti Häätylä. Vuonna 2004 syntyneiden futsalmaajoukkueen torjuja otti pelin edetessä hyviä koppeja.

Topan 2–0-maali tuli melkoisella ryminällä. Raamikas raataja Joonas Thomas rymisteli pallon lisäksi maalivahdin sekä pakinkin maalin perukoille. Maalipaikan ajassa 12.07 tulleeseen osumaan tarjoili Kim Lingman.

Vierailla oli suhteellisen näppäriä pelaajia muutama. Heistä Haddouti Abdelkadir toi vieraat maalin päähän ajassa 13.58. Tästä parisen minuuttia myöhemmin Jesse Järvi löysi hienosti Ere Salmen takatolpalta, ja ero oli taas kaksi maalia. Vain neljätoista sekuntia ennen taukosummeria Andres Ismodes Salgado sijoitti taukonumeroiksi 3–2.

Topan peli meni aika lailla vaikeaksi toisella jaksolla. Ensin alle kahdessa minuutissa vieraat tulivat tasoihin, ja 24.20 kapteeni Dhiaa Al-Shemari teki vieraiden johtomaalin. Topa löysi uudelleen ideaa peliinsä, ja Joonas Thomas viimeistelikin hattutemppunsa ajassa 27.16. Tästä 4–4-tasoitusmaalista ei kotijoukkue kuitenkaan saanut lisäbuustia. Muutamat virheet käänsivät pelin vieraille. Vieraiden ratkaisumaalit tulivat ajassa 32.12 sekä 36.22. Vaikka EBK taiteilikin kolme näyttävää osumaa, ainekset kotivoittoon olivat ihan hyvät.

Joukkueiden parhaat pelaajat olivat Topan Joonas Thomas ja EBK:n Dhiaa Al-Shemari. Ottelua seurasi 80-päinen yleisö.

Toijalan Pallo pelasi viikonloppuna kaksi kotiottelua. Lauantaina vastassa oli Espoo Bollklubb ja sunnuntaina Vehmaisten Urheilijat. Kuva: Essi Salonen

VehU näytti kärjen tason

Parin viime kauden ajan Futsal-Ykkösen vauhtiin totuttautunut Vehmaisten Urheilijat (VehU) teki selvää jälkeä sunnuntain pelissä. Avausjakso meni vieraille 0–3, eikä tahti laantunut toisellakaan jaksolla, joka päättyi 0–4. Pisteet menivät vieraille 0–7-tuloksella.

Peli ehti vanheta 38 sekuntia, kun vieraiden Riku Partala maalasi. Ennen jakson puoltaväliä olivat taukonumerot syntyneet. Topa ei jäänyt pyörimään ihan jalkoihin mutta jäljessä oli kuitenkin.

Yhtä vahvaa tekemistä vieraat esittivät toisellakin jaksolla. Aika vaikeaa oli kotijoukkueen murtautua tekopaikoille. VehU kuuluu ehdottomasti sarjan parhaimmistoon. Se on vahva kaksinkamppailuissa, ja pelikuvioissa riittää laatua. Topa käytti ottelun toisella jaksolla koko miehistöä. Tappionumeroista huolimatta joukkueella oli koko ajan hyvä yritys. Joukkueenjohto/huolto antoi koko ajan hyvää henkistä tukea.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Topan Ere Salmi ja VehUn Riku Partala. VehU-ottelua seurasi 110 katsojaa.

Topa lähtee seuraavaksi yrittämään pistetilin avaamista Joensuuhun. Lauantaina 29.10. on vastassa SC Riverball.