Timo Leivo ohjasti valmentamansa Black Cashin voittoon

Akaalainen Timo Leivo on viime vuosina ollut harvoin ravikilpailujen näyteikkunan kirkkaimmissa valoissa. Viime vuonna Kylmäkosken miestä ei ravikilpailuissa ohjaksissa nähty, ja edellisvuosikin meni hiljaisesti: kolme starttia ja satanen palkintorahoja.

Perjantaina Forssassa Leivo ohjasti valmentamansa saksalaisen ruunan Black Cashin voittoon enintään 8 500 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajossa. Aiemmat meriittinsä viisivuotias Ready Cashin poika on hankkinut Ruotsista, jossa ruuna voitti neljä kertaa.

Forssan voitto oli viides kisa Suomessa. Porista tuli keväällä kaksi nelostilaa, Turusta myöhemmin kaksi laukkahylkäystä.

Edelliset strattinsa Leivo ajoi pari vuoden ajan omistamallaan Brokad Broddalla. Sen parhaiksi saavutuksiksi Leivon käsistä jäivät viidennet sijat Vermosta ja Teivosta.

Leivon menestysravurit olivat tammat Jaqueline Mon Ami (24 voittoa, 84 tuhatta euroa) ja Hillbilly Hilda (12 voittoa, 58 tuhatta euroa). Ensin mainitulla on kaksi varsaa, jälkimmäisellä yksi. Ne ovat Leivon Riverside Farmin nimissä.

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Timo Leivo on urallaan valmentajana saavuttanut 91 voittoa ja palkintorahoja 283 000 euroa.

Rivaltti ravasi Porissa kolmanneksi

Akaalaisella Vilppu Laaksosella on viime viikkoina mennyt mukavasti. Hänen valmentamansa oma Rivaltti ravasi Vermossa viidenneksi Hannu Torvisen ohjastamana ajalla 27,9. Porissa lauantaina ohjissa oli Tapio Perttunen, ja kolmannen palkinnon 1 200 euroa lähtivät Akaaseen ajalla 27,4.

Akaalainen Pauli Luoma on hankkinut omistukseen ja valmennukseen kolmevuotiaan tamman Margarita Lucan. Hevonen on Ruotsin Bodenissa kilpaillut neljä kertaa ja ollut parhaimmillaan tasoitusajossa kolmas ajalla 19,5. Luoman ensimmäinen startti Andover Hallin tyttären omistaja-valmentaja-kuskina toi Forssassa ennätysajan 17,6, mutta se ei kovassa Tammasarjassa riittänyt kymmenettä sijaa ylemmäs.