Akaa-Volley haki täydet sarjapisteet Savosta – Sauli Sinkkosen peli päättyi jo alkuminuuteilla

Yleispelaaja Greg Petty palkittiin akaalaisten parhaana. Kuva: Harri Mattila

Lentopallon Mestaruusliiga jatkui lauantaina Akaa-Volleyn osalta parin viikon tauon jälkeen Savo Volleyn vieraana Siilinjärvellä. Savolaiset voittivat viime kauden päätteeksi hopeamitalit, ja kuten hyvin muistetaan, Akaa-Volley ylsi ensimmäistä kertaa mitaleille kaadettuaan Hurrikaani Loimaan pronssimittelössä. Odotettavissa oli tiukka kamppailu sarjapisteistä.

Akaa-Volley onnistui kaatamaan vaiherikkaan kamppailun jälkeen isäntänsä lukemin 1–3 (21–25, 25–16, 20–25, 21–25). Kuten eräpisteistä voi heti lukea, joukkueiden otteet ailahtelivat erästä toiseen. Ilmeisesti kauden ollessa vielä nuori kaikki kuviot eivät ole valmiit.

Kun joukkueissa on myös uusia pelaajia, etenkin passarit joutuvat hakemaan hyökkääjien kanssa oikeaa rytmiä. Akaa-Volleyn passari Anton Välimaa on kehittynyt kaudesta toiseen. Tämän todisti myös ottelua televisiossa kommentoinut lentopallovalmentaja Elina Salomäki.

– Välimaa pelaa hyvin. Hän saa jatkuvasti järjestettyä hyökkääjille yksi vastaan yksi tilanteita. Jos itse olisin valitsemassa Akaan joukkueen tämän ottelun parasta pelaajaa, Välimaa olisi vaihtoehto Greg Pettylle.

Myös Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari kiitteli passarin panosta.

– Kyllähän meidän vastaanottokin oli tänään parempi kuin vastustajalla, mutta Anton pystyi järjestämään hyökkääjille hyviä saumoja myös epäonnistuneista nostoista. Ei voi moittia passarin panosta tänään.

Yleispelaaja Greg Petty palkittiin akaalaisten parhaana. Mies jätti tilastoissa toistaiseksi edellä olleen hakkuri Ali Fazlin tällä kerralla kakkoseksi. Petty kirjautti lukemat 19/+9, kun Fazlin tilasto näyttää lukemia 15/+6. Petty ei juurikaan tee hyökkäysvirheitä. Savossa amerikkalaisvahvistuksen onnistumisprosentti oli 64.

Sauli Sinkkonen loukkaantui verkolla

Ehkä yleisin lentopalloilijan vamma osui täällä kerralla Akaa-Volleyn kokeneen Sauli Sinkkosen kohtaloksi. Keskipelaaja putosi torjuntatilanteessa vastustajan jalkaterän päälle sillä seurauksella, että nilkka pyörähti ympäri.

Onneksi Akaa-Volleylla on kolme kilpailukykyistä keskipelaajaa. Joukkueen kapteeni Panu Pitkänen jatkoi kentällä varmoin ottein ja eksytti vastustajan torjunnan useaan otteeseen. Sinkkosen tilalle otettiin Petteri Tyynismaa, joka ei vastuuta säikähtänyt. Nuorten maajoukkueessakin kunnostautunut keskipelaaja oli merkittävässä roolissa ja kirjautti tilastoihin lukemat 10/+6. Mies on varmasti muiden liigajoukkueiden analysoinnin kohteena jatkossa.

– Harmi tosiaan tuo Saulin loukkaantuminen. Parin päivän jälkeen tiedetään vamman vakavuus. Nyt hän pystyy kuitenkin jalkaan jollakin tavalla varaamaan, joten toivotaan, ettei ole nivelsiteiden venähdystä pahempaa, kertoi valmentaja Olli Kunnari ottelun jälkeen.

Sinkkosen loukkaantuminen osui jo ottelun neljänteen palloon eikä miestä sen jälkeen näkynyt edes vaihtopenkillä kuin ajoittain.

Kunnari oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

– Kolme sarjapistettä on hyvä saavutus, ja vielä Savo Volleyta vastaan. Mutta kyllä meidän pelissämme on paljon parantamisen varaa. Nyt mentiin kuin vuoristoradassa. Välillä tuli virheitä niin että hirvitti, ja välillä taas suoritukset onnistuivat odotetusti.

Akaa-Volley jatkaa kautta sarjataulukon kärjen tuntumassa. Ainoastaan perinteikäs Raision Loimu on akaalaisten edellä. Ensi lauantaina Akaa-Volleyn vieraaksi Akaa Areenaan saapuu viime kevään pronssikamppailun vastustaja Hurrikaani Loimaa.