Akaa Areenan parkkipaikkojen määrä jää alkuvaiheessa noin sataan – ”Lisää tulee myöhemmin”

Sinisellä värillä ympyröidyllä liikuntahallin urakka-alueella näkyvät, mustalla värillä merkityt alueet ovat polkupyöräparkki. Vihreällä värillä ympyröidylle, tarjouspyynnön option 2 urakka-alueelle on piirretty kaikkiaan noin 160 pysäköintipaikkaa. Kuva Sitowise.

Akaa Areenan käyttäjien pysäköintipaikkoja tulee alkuvaiheessa olemaan melkoisen vähän. Syynä tähän ovat moduulikoulut sekä kaukalo, jotka vielä toistaiseksi estävät kaikkien suunniteltujen parkkipaikkojen rakentamisen.

– Kaukalon kohdalle suunnitellut parkkipaikat eivät tule käyttöön vielä yli vuoteen, Akaan kaupungin rakennuttamispäällikkö Kimmo Seppälä sanoo.

Noin sataa parkkipaikkaa Seppälä pitää vähäisenä määränä.

– Tällä hetkellä eletään kuitenkin näin että satakunta autoa mahtuu, se on hyvin vähän. Toivottavasti viialalaiset tulisivat polkupyörällä, Seppälä toivoo.

Tilaa korkeintaan neljälle linja-autolle

Akaa Areenan parkkipaikalle ajo tapahtuu Turuntieltä. Hallin pihalla on paikka myös linja-autoille, mutta näitäkään ei pihaan mahdu montaa. Pysäköintisuunnitelman ja Seppälän mukaan ei tarvitse mahtuakaan.

– Siihen mahtuu kahdesta neljään linja-autoa. Siinä on huomioitu vieraspelaajien tarpeet, eihän paikalliset tule linja-autolla, joten paikkojen pitäisi kyllä riittää, Seppälä näkee.

Viereisen Akaan yhtenäiskoulun rakennustöiden yhä jatkuessa käytössä on väliaikaisia liikennejärjestelyitä.

– Tällä hetkellä Akaa Areenan ja siirtokoulujen pysäköintialueilla on todella ahdasta. Työmaa on käynnissä ja koululaisia liikkuu paljon, Seppälä sanoo.

Tilanne helpottuu ja parkkipaikkojen määrä kasvaa myös siinä vaiheessa, kun siirtokoulut saadaan kuljetettua pois eli Viialan yhtenäiskoulun rakennuksen valmistuttua.

– Kun siirtokoulut viedään pois, kaukalo siirtyy eri paikkaan ja kaukalon tilalle tulee noin 60-100 parkkipaikkaa lisää, Seppälä tarkentaa.

Akaa Areenan pihalla on myös runsaasti polkupyörille varattuja paikkoja. Myös mönkijöille ja traktoreillekin löytyy omat paikat, Seppälä kertoo.

– Viialan yhtenäiskoulun oppilaiden mönkijäpaikat ovat Akaa Areenan edessä, mönkijöillä ja traktoreilla ei pääse koulun parkkipaikalle, Seppälä sanoo.

Kommentointi on suljettu.