Nuoret Sohvi Rantanen ja Ida Latvio jakoivat naisten sarjan kirkkaimmat mitalit Akaan tennismestaruuskisoissa

Nuoret ratkaisivat naisten kaksinpelin mestaruuden. Sohvi Rantanen (vas.) voitti loppuottelussa Ida Latvion 6–2, 6–1.

Aurinkoinen sää helli kesän viimeisenä viikonloppuna perinteisesti pelattuja Akaan tennismestaruuskilpailuja, jotka juhlistivat osaltaan Toijalan Tenniksen 50-vuotisjuhlavuotta. Mestaruudet jakautuivat tasaisesti, sillä yhtään kaksoismestaria ei tällä kertaa leivottu.

Kisat osoittivat, että tennis sopii kaikenikäisille: Yli 75-vuotias Mauri Onttonen urakoi menestyksellä kolmessa sarjassa ja minitennistapahtuman nuorin osallistuja oli kolmivuotias. Naisten tenniksessä tapahtui sukupolvenvaihdos, kun nuoret Sohvi Rantanen ja Ida Latvio jakoivat kirkkaimmat mitalit. 12-vuotias Rantanen oli tasokkaassa loppuottelussa vahvempi luvuin 6–2, 6–1 ja vei mestaruuden.

Miesten avoimeen kaksinpeliin saatiin pitkästä aikaa täysi kahdeksan pelaajan kaavio. 15-vuotias Timo Koitmaa ylsi välieriin saakka, mutta Jaakko Marjamäki oli vielä vahvempi. Marjamäki vei mestaruuden voittamalla tasaisessa ja laadukkaassa loppuottelussa Jussi Ylösen 7–6, 6–2.

Juniorisarjassa Emma Hupanen piti pojat kurissa ja voitti loppuottelussa velipoika Joonan 1–4, 4–1, 10–2.