Akaan kaupunginmestaruuskilpailut vetivät Viialaan kaikenikäisiä urheilijoita – Ulkopaikkakuntalaiset leiskauttivat kuulaa pisimmälle

P15-sarjan Arttu Viljanen hyppäsi korkeushypyssä komeasti tuloksen 155 vaikka kilpaili itsekseen ollessaan sarjansa ainoa osallistuja. Kuva: Katriina Aalto.

Yleisurheilun Akaan kaupunginmestaruuskisat järjestettiin aurinkoisissa olosuhteissa tiistaina 16.8. Viialan urheilukentällä.

Kilpailuihin kerääntyi mukava määrä osallistujia, ja kisaajia riitti 7-vuotiaiden sarjoista alkaen aina aikuisiin asti.

Koska kaupunginmestaruuskisat ovat kaikille avoimet kilpailut, saapui myös Akaan ulkopuolelta jonkin verran osallistujia.

Kymäläinen dominoi naisten kuulassa

Kuulantyöntökilpailuun saapui useita kovatasoisia työntäjiä Akaan ulkopuolelta, ja sekä naisten että miesten kuulakilpailussa pisimmät työnnöt nähtiin ulkopaikkakuntalaisilta.

Naisissa kuulaa pisimmälle leiskautti Oriveden Hirsilän Pyrkivän Kaisa Kymäläinen tuloksella 16,05, toiseksi sijoittui Tampereen Pyrinnön Suvi Helin tuloksella 13,69 ja kolmanneksi Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti lukemiin 13,59 kantaneella työnnöllä.

Koska kaupunginmestaruuskisojen mitalisijoissa huomioidaan vain oman kaupungin kilpailijat, Akaan kaupunginmestaruuden voitti naisten kuulassa Valtin Roosa Haanpää tuloksella 9,99, toiseksi sijoittui Vauhdin Hanna-Mari Heinonen tuloksella 8,20 ja pronssia sai Irina Laasala 7,74 mittaisella työnnöllä.

Naisten kuulakisaan saapui kovatasoinen kaarti työntäjiä. Helena Leveelahti työnsi kuulan lukemiin 13,59. Kuva: Katriina Aalto.

Tyttöjen pallonheitossa eniten osallistujia

Miesten kuulassa pisimmät työnnöt nähtiin Turun Urheiluliiton Nico Oksaselta, joka työnsi kuulan lukemiin 17,81 ja Kangasalan Kisan Olli Niemeltä, jonka tulos oli 14,21.

Kaupunginmestaruus miesten kuulassa meni Vauhdin Lauri Laasalalle tuloksella 13,06, toiseksi sijoittui akaalainen Joonas Lisko tuloksella 9,46 ja kolmanneksi, Liskoa vain sentin lyhemmällä työnnöllä 9,45 sijoittui Vauhdin Teemu Salminen.

Tuore Akaan mestari Laasala on menestynyt kuulantyönnössä erinomaisesti jo aiemmin tässä kuussa, sillä hän voitti lajissa kultaa M40-sarjassa aikuisyleisurheilun SM-kisoissa Pedersöressä 13. elokuuta. Laasalan tulos kyseisissä kisoissa oli 12,66.

Myös runsaslukuisina kilpailuihin osallistuneilta akaalaisnuorilta nähtiin loistavia urheilusuorituksia.

Osallistujamääriltään kaikista suurimmat sarjat olivat perinteisesti 7–11-vuotiaiden tyttöjen, ja yksittäisistä lajeista kaikista eniten osallistujia keräsi 7-vuotiaiden tyttöjen pallonheitto, jossa kilpaili yhteensä 21 tyttöä.

Toijalan Vauhti ja Viialan Valtti toimivat yhdessä kaupunginmestaruuskilpailun järjestäjinä. Kilpailupaikka vaihtelee vuorovuosin Toijalan ja Viialan urheilukenttien välillä.

Kilpailun kokonaistulokset löytyvät sekä Toijalan Vauhdin että Viialan Valtin kotisivuilta.

Katriina Aalto

Akaalaiset kuulantyöntäjämiehet pääsivät kisaamaan kovatasoisessa kilpailussa. Miesten kuulassa Akaan kaupunginmestariksi vuosimallia 2022 itsensä työnsi Lauri Laasala. Kuva: Katriina Aalto.