ToPa jatkoi keskiviikkona voittojen tiellä – Apassit kaatui Jesse Järven, Akseli Sormusen ja Santtu Hakasen maaleilla

Toijalan Pallo–Parkunmäen Apassit-ottelun alussa joukkueet olivat tasaväkisiä. ToPasta juoksemassa Niko Laajoki (vas.) ja Janne Hevonoja. Kuva: Oona Eskeli.

Reilun kahden viikon pelitauolta palannut Toijalan Pallo-49:n miesten edustusjoukkue otti yhdennentoista voittonsa jalkapallon nelossarjassa.

Topan vastustaja Akaan keskusurheilukentällä keskiviikkona 20. heinäkuuta oli Parkunmäen Apassit, joka kaatui lukemin 4–2 (1–0).

Katso ottelusta otettu runsas kuvagalleria täältä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Apassit sai kehiteltyä muutamia tilanteenpoikasia, mutta viimeistely-yritykset olivat ponnettomia. Ennen jakson puoltaväliä kotijoukkueen pallonsiirtely alkoi lähestyä tuttua tehokkuuttaan.

ToPa etsi alkuun ratkaisuja kovilla kaukovedoilla, jotka vieraiden maalivahti Valtteri Leppälä sai kuitenkin venytettyä kulmiksi. Leppälä joutui kuitenkin antautumaan 33. minuutilla, kun Jesse Järven kova kuti upposi takanurkkaan. Osuma ehdittiin jo kuuluttaa Akseli Sormusen ohjausmaaliksi, mutta ”Punainen kolmonen” ei tainnut kuitenkaan palloon edes hipaista.

Tunnin kohdalla peli oli 2–0, kun Jesse Järven pitkä kuljetus päättyi tarkkaan sijoitukseen takanurkkaan. Vieraat tulivat hetkeksi peliin mukaan, kun Jani Lahtinen latasi ruuhkasta pallon maalin kattoon 64. minuutin kohdalla.

Kotijoukkueen kaksi pikamaalia ratkaisivat kuitenkin pelin. Akseli Sormusen onnistuminen 72. minuutilla muutti numerot 3–1:een. Pari minuuttia myöhemmin lukemat olivat 4–1. Maalin tekijänä oli seitsemisen minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle tullut Santtu Hakanen. Yleisö muisti Santun, joka on esiintynyt ToPan edustuksessa jo muutama kausi sitten.

Ottelun päätösosuma syntyi lisäajalla. Sen teki maalin läheisyydestä Kalle Kautovuori.

Muutaman pelaajan poissaolo kotijoukkueelta saattoi tasoittaa hieman voimasuhteita. Toisaalta vajausta oli myös vieraiden rivistössä.

ToPa kohtaa seuraavaksi Lempäälän Kisa-futiksen Hakkarin urheilukentällä perjantaina 29. heinäkuuta kello 18.45.

Ottelun TP-49–Apassit palkitut. TP: Jesse Järvi, Apassit: Valtteri Leppälä. Raadissa Oona Eskeli, Akaan Seutu. Oona jakoi myös tähdet ToPan parhaille: 3 Jesse Järvi, 2 Akseli Sormunen, 1 Santtu Hakanen.

Tutustu myös pelissä otettuihin kuviin:

Katso mittavasta kuvagalleriasta Akseli Sormusen pompputuuletus ja muut riemukkaat hetket urtsilla – Toijalan Pallo voitti Parkunmäen Apassit eilen keskiviikkona

Kahden maalin mies Jesse Järvi palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana keskiviikkoillan ottelussa. Kuva: Oona Eskeli.