ToPalle värikylläinen vierasvoitto Apasseista – Veikot jatkaa kuudella pisteellä

Jukka-Pekka Jyrämön (toinen vas.) pusku aivan yläriman alle räjäytti riemun vierasjoukkueessa. Arkistokuva Marjo Ahlman.

Värikkyyttä ei puuttunut, kun Toijalan Pallo-49:n miesten edustusjoukkue haki vierasvoiton jalkapallon nelosessa. Tiistaina 5. heinäkuuta sarjakärki TP-49 oli Parkunmäen Apassien vieraana. Kyröskosken tekonurmella akaalaisten vahva loppukiri toi kauden kymmenennen voiton 4–5 (1–1) lukemin.

Pelissä kummankaan pelijakson alku ei ollut vieraiden normaalia osaamista lähelläkään. Apassit ottivat yhdeksässä minuutissa 2–0-johdon maalintekijöinään Heikki Raipala ja Tomi Niiranen.

Tauolle 2–1-tilanteessa

Vierailla oli aikamoisia käynnistymisvaikeuksia jostain syystä. Ensimmäinen tilanne ToPalle tuli vartin kohdalla, kun Viljo Valoman nosto meni hivenen yli maalin. Kavennus tuli 21. minuutilla. Jesse Järvi antoi kulmapotkun takaviistoon Teppo Tenkaselle. Tämä passasi Vihtori Sormusen päähän, joka nikkasi pallon tolpan kautta sisään. Taukotilanne oli 2–1, ei vielä kovinkaan pahalta näyttänyt. Joukkueen yhteinen päätös puoliajalla kuitenkin oli, että pelaamaan on oikeasti ryhdyttävä.

Eihän se toisen jakson alkuun kuitenkaan siltä näyttänyt. Ajassa 50 minuuttia Kawou Kassana teki 3–1:een ja reilu vitonen myöhemmin, Hannu Hyvärinen lisäsi lukemat 4–1:een.

Kallioisen kavennus

Tuomas Kallioinen pommitti etunurkasta 4–2 kavennuksen 59. minuutilla. Tämä ei vieläkään vieraita kunnolla herättänyt. Pelissä seurasi kohtuullisen sekava jakso, joka toi ToPalle kolme varoitusta. Yksi niistä joukkueenjohtaja Pasi Rantaselle. Vasta tämä toi eloa vieraiden tekemiseen, ja sytytyslanka alkoi palaa.

Kaksi seuraavaa vierasmaalia tuli kulmapotkujen jälkitilanteista. 72. minuutilla Tuomas Kallioinen ja neljä minuuttia myöhemmin Viljo Valoma tekivät maalit. Tasatilanteessa oltiin, ja paine Apassien päädyssä lisääntyi. ToPaa koeteltiin kuitenkin vielä, kun pallontavoittelutilanteessa katsottiin Vihtorin rikkoneen vastustajan pelaajaa. Epäjohdonmukaisesti viheltänyt tuomari Janne Laukkala antoi topalaiselle tilanteesta kortin. Toinen varoitus tiesi Vihtorille ulosajoa.

Lukuisista pelitauoista johtuen lisäaikaa tuli reilusti. Pelattiin viidettä lisäminuuttia, kun ratkaisu tuli. Teppo Tenkasen syöttö tavoitti Jukka-Pekka Jyrämön pään. Tämän pusku aivan yläriman alle räjäytti riemun vierasjoukkueessa. Kova kiri näytti, että asennetta voittajista löytyy. Joskus pitää vaikean kautta mennä voittoon, ja ehkä se silloin tuntuu makeammalta.

Tähdet ToPan parhaille antoi Apassien joukkueenjohtaja Hannu Toola. Kolme tähteä Jesse Järvi. kaksi tähteä Vihtori Sormunen ja yksi tähti Tuomas Kallioinen.

Veikot jäivät maaleitta

Viime viikkojen parantuneet otteet antoivat odottaa jatkoa Kylmäkosken Veikkojen viime tiistain kotipelistä. Taipaleen nurmella maaleista kuitenkin vastasi vierasjoukkue Tampereen Palloilijat. Tässä nelosen b-lohkon ottelussa kahdeksan minuutin jälkeen TaPa maalasi. Tällä osumalla vieraat veivät avausjakson 0–1. Toista jaksoa oli vasta kolme minuuttia pelattu, kun vierasjohto oli 0–2. Loppunumerot 0–3 tulivat 85. minuutilla. Veikot jatkaa kuudella pisteellä viimeisenä.