Voitto Köykkä siirtyy Akaa-Volleysta Saksaan – Huomenna Vote nähdään vielä Akaa Areenan maaottelussa

Voitto Köykkä (vas.) kuului Suomen maajoukkueeseen viime syksyn koti-EM-kisoissa ja nautti treenaamisesta ja pelaamisesta idolinsa Lauri Kermisen rinnalla. Kuva: Mikko Peltoniemi

Akaa-Volleysta Saksan Bundesliigaan siirtyvä Voitto Köykkä pääsee mukaan yhteen viralliseen otteluun juuri käyttöön vihityssä Akaa Areenassa. Se on lauantainen maaottelu Euroopan Hopeisessa liigassa Unkaria vastaan.

– Eipä ole omalla uralla kohdalle vielä vastaavaa tapahtumaa niin sanotusti kotihallissa, Köykkä sanoo.

22-vuotiaan tuleva pelipaikka on Helios Giesen Hannoverin lähistöllä. Tuoreehko seura Saksan pääsarjassa sijoittui viime kaudella yhdeksän joukkueen sarjassa kahdeksanneksi. Vastuuta siis lienee tulossa, ja uudella, oman maan rajojen ulkopuolelta tulevalla liberollakin haetaan kehitystä peliin.

– Lähden kehittämään itseäni edelleen ja tietysti parantamaan seurankin suoritusta, Köykkä sanoo parin Akaan-vuoden jälkeen.

Lentopallo-opit hän on saanut Mänttä-Vilppulassa Rauli Salmijärven, Seppo Tolvasen ja oman isänsä valmennuksessa. Vilppulan Tähti ja Akaa-Volley ovat yhteistyöseuroja.

Nyt oppeja tarvitaan kilpailussa maajoukkueen pelipaikasta pitkäaikaisen tutun eli samanikäisen toisen liberon, Niklas Breilinin kanssa.

– Olemme tunteneet ihan junnuvuosista asti alueleireiltä ja juniorimaajoukkueista. Nikkehän on pelannut lähes aina liberona, minä pelasin nuorempana yleispelaajana, Köykkä kertoo.

Suomen joukkue on päässyt tutustumaan Akaa Areenaan loppuviikon ajan ennen peliä. Liberokaksikko on maajoukkueessa nyt ensi kertaa yhtäaikaisesti. Peliaika on jakautunut melko lailla puoliksi, joten valinta viralliseen peliin ei ole valmentajallekaan helppo.

Kilpailua lisää vielä se, että Lauri Kerminen palannee joukkueeseen loppukesän EM-karsintoihin, ja silloin todennäköisesti vain toinen kaksikosta jatkaa.

– Koko maajoukkueen tekemisestä on hyvä mieli. Treeneissä on motivaatio korkealla, ja toimeen tulemme hienosti joukkueen kesken, Köykkä kehuu.

Suomi–Unkari maaottelu alkaa Akaa Areenassa Lauantaina 28.5. kello 18.30. Ovet aukeavat kello 17.

Voitto Köykkä pääsi syksyn 2021 EM-kisojen alkuvaiheessa kajauttamaan Maamme-laulun ja loppupeleissä myös mukaan kentälle. Kuva: Mikko Peltoniemi