Pauli Luoman uutuustamma oli huippuvauhdissa – Timo Leivo palasi raviradoille

Akaalaisen Pauli Luoman valmennukseen 22. huhtikuuta siirtynyt kuusivuotias tamma Fluke meni melkein tuhatta ja sataa uuden valmentajan ensikilpailussa Turussa.

Fluke ryntäsi perjantaina mailin startista kuin sutta pakoon ja kellotti ensimmäiset 500 metriä 10,0-kyytiä. Jukka Torvinen yritti Furiosalla edelle, mutta vielä kilometrin kohdalla Luoman ajokki kesti haasteet ja kirjautti väliajaksi 11,5. Sitten Torvinen valtasi himoitsemansa keulapaikan ja pakeni lopulta voittoon ajalla 13,7a. Luoman tamma piti muut uhkaajat takanaan ja otti kakkospalkinnon ennätystään sivuavalla ajalla 14,0a.

Ruotsalaissyntyisen hevosen omistaa Dimitri Hedman Jyväskylästä. Valmentaja on vaihtunut tiheään. Tänä vuonna ennen Luomaa valmennuksesta vastasivat Janita AnttiRoiko ja Veijo Heiskanen. Suomessa valmentajiin on kuulunut myös Olavi Florin.

Turun kisan jälkeen tammalla on palkintotilillä rahaa 32 600 euroa.

Black Cash syntyi Saksassa

Pitkään raviradoilta poissa ollut akaalainen Timo Leivo palasi Porissa totoraveihin Saksassa syntyneellä Ready Cashin ruunatulla pojalla Black Cashilla. Hevonen oli ilmoitettu jo viime vuoden puolella kahdesti Poriin, mutta vasta kolmas kerta 22.4. sanoi toden. Timo Leivo oli Porissa Black Cashilla neljäs ajalla 16,2a.

Leivon Riverside Farmin omistukseen viime vuoden toukokuussa siirtynyt Mike Leandersin kasvatti aloitti Leivon valmennuksessa lokakuussa.

Ennen Suomeen tuloaan ruuna oli ennättänyt voittaa neljä kertaa ja hankkia palkintoina vajaat seitsemän tonnia.

Leivon aiemmista menestyshevosista Jaqueline Mon Amilla on kaksi Riverside Farmin omistamaa varsaa Evelyn De Rive ja Ida Dt Rive. Hillbilly Hildasta Leivon firmalla on nelivuotias Olga Du Rive.

Hetken Leivon kilpatallissa ollut Brokad Brodde varsoi viime vuonna tamman Brad De Veluwesta. Leivon suomenhevonen Jori Pollea vaihtoi omistajaa 2019, ja itse kasvatettu ruuna Baron De Rive taasen kuoli jo 2017.

Loppusuoralla Jukka Torvinen oli jo ottanut johtopaikan Furiosalla (3), mutta Pauli Luoma piti Flukella varmasti kakkostilan. Kuva: Rauli Ala-Karvia