Ysitien kehittäminen poistettiin Akaan elinvoima- ja kaupunkiympäristöohjelmasta – ELY-keskuksen suunnitteluhanke saattaa tuoda kaivattuja parannuksia Kylmäkosken valtatieosuudelle

”Paljon pieniä risteyksiä, jonne käännytään satasen vauhdista tai niistä käännytään sinun eteen. Peräänajoriski merkittävä.” ”Siihen kun välillä joutuu täysin pysähtymään. Keskelle kaistaa satasen rajoitusalueella – ilman väistämismahdollisuutta.” ”Ei mitään levikettä. Koko jono pysähtyy tai ajaa perään. Läheltä piti -tilanteita useita.” Oheiset luonnehdinnat ovat peräisin Akaan Seudussa viime syksynä julkaistusta jutusta, jossa kaupunkilaiset nimesivät Akaan liikenteen vaaranpaikkoja verkkokyselyn kautta. Kuvaukset koskevat valtatie 9:ää eli ysitietä, jonka turvallisuudesta ilmaistiin huolta jokaisessa Kylmäkoskea koskeneessa kommentissa. Eniten huomiota kohdistettiin Taipaleentien risteykseen, jossa on kyselyvastaajien mukaan tapahtunut monia onnettomuuksia. Sen ohella useamman palautteen kirvoitti kulku huoltoasemalle sekä Asemanraitin risteys, jossa on sattunut kuolemaan johtaneita onnettomuuksia. Kyselyvastausten vahva viesti sekä vuosien varrella sattuneet onnettomuudet osoittavat, että ysitien turvallisuudessa on Akaassa parantamisen varaa. Akaan Seutu kysyi sekä Akaan kaupungilta että ysitietä hallinnoivalta ELY-keskukselta, onko tien turvallisuuden parantamiseksi näköpiirissä konkreettisia toimenpiteitä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.