Akaa Futsal nappasi kaksi voittoa kotihallissa – Akaalaiset matkalla kohti puolivälierien kotietua

Dusan Milojevic iski lauantaina voittomaalin. Arkistokuva Tuukka Nyström.

Miesten Futsal-Liigaan runkosarja päättyy huhtikuun alussa. Muutama kierros ennen sarjan päättymistä Akaa Futsal on sarjataulukossa toisena, ja se on matkalla kohti puolivälierien kotietua. Viikonloppuna joukkue pelasi molempina päivinä, ja nappasi kaksi hienoa voittoa kotihallissa.

Vieska Futsal Ylivieskasta kaatui lauantaina komein 5–0 (1–0) -lukemin, ja sunnuntaina Someron Voima joutui antautumaan jatkoajan jälkeen lukemin 6–4 ja 4–4 (2–2).

Lauantain ottelussa Akaa ei antanut Vieskalle mahdollisuuksia vieraspisteisiin. Ottelu eteni kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan, ja Akaan monipuolinen hyökkäyspeli sekä tiivis puolustus puristivat mehut vastustajasta. Tärkeän avausmaalin viimeisteli Dusan Milojevic ajassa 08.48, ja tämä maali jäikin avausjakson ainoaksi.

Toisella puoliajalla Akaa lisäsi kaasua. Juhana Jyrkiäinen vei nopeasti Akaan 2–0-johtoon, ja Aleksi Pirttijoen komea 3–0-osuma nitkautti jo vierailijoitten taistelutahtoa ratkaisevasti. Myös Markus Rautiainen sekä Iiro Vanha pääsivät vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 5–0, ja näin Kasper Kankaalle Akaan maalinsuulla kauden kolmas nollapeli.

Sunnuntaina vastassa Someron Voima

Kasper Kangas torjui jo kauden kolmannen nollapelinsä. Arkistokuva Tuukka Nyström.

Jos oli lauantain ottelu hiukan keskimääräistä rauhallisempi, niin sunnuntaina mentiin taas odotetun lujaa. Vastassa ollut Someron Voima on totuttu tuntemaan taitavana ja ajoittain melko kovaa pelaavana joukkueena, ja Akaata vastaan on vuosien varrella saatu nähdä huikeita jännitysnäytelmä.

Sunnuntain ottelussa saatiin nähdä yksi jännitysnäytelmä lisää. Erittäin fyysisessä ja vauhdikkaassa ottelussa molemmat joukkueet kävivät vuorotellen johdossa, ja lopulta 4–4-lukemissa mentiin aina jatkoajalle asti. Silloin Akaan Jussi Nyström sekä Jovan Stankovic osuivat, ja näin Akaa kirjasi viikonlopun toisen voittonsa.

Maalinteossa onnistui myös Juhana Jyrkiäinen.

– Todella vauhdikas kamppailu. Meidän piti minimoida SoVon vastahyökkäykset, mutta se ei mennyt täysin käsikirjoituksen mukaan ja jouduttiin ottamaan liikaa vastaan heidän hyökkäyksiä. Onneksi kuitenkin saatiin tehtyä tarvittavat maalit, ja sitä kautta tärkeä voitto kotiin, Jyrkiäinen tuumi pelin jälkeen.

Akaa jatkaa puolivälierien kotiedun ja jopa runkosarjan voiton metsästystä kotihallissa. Vastaan suomifutsalin huippuottelussa asettuu tällä hetkellä runkosarjan ykköspaikkaa hallussaan pitävä FC Kemi. Ottelu käynnistyy lauantaina normaalista poiketen vasta klo 19.00.