Herätys päättäjät: Suomi tarvitsee pyöriäkseen vuosittain 60 000 opiskelu- ja työperäistä maahanmuuttajaa

Yrittäjä Peter Vesterbacka kiertää parhaillaan ahkerasti maamme kuntia. Hänellä on tärkeää asiaa kuntapäättäjille ja toisen asteen koulutuksesta vastaaville tahoille. Suomen koulutusjärjestelmä on kansainvälisesti arvostettu brändi. Faktat puhuvat sen puolesta, että jo lähitulevaisuudessa maassamme olevat toisen asteen koulutuksen opiskelijapaikat jäävät pahasti vajaalle käytölle, koska meillä on vähän syntyneitä ja siten nuoria. Samaan aikaan työvoimapula pahenee. - Tarvitsemme nuorten maahanmuuttoa. Valtakunnan poliitikkojen on otettava asia keskusteluun ja hoidettava se kuntoon.Ikäluokkien raju pieneneminen johtaa siihen, että maassamme on pian merkittävästi enemmän toisen asteen koulutuspaikkoja kuin niille tulevia nuoria opiskelijoita. Samaan aikaan kaikki toimialat potevat kroonista työvoimapulaa. Yrittäjä Peter Vesterbacka vetoaa maamme päättäjiin, että he linjaisivat ripeästi opiskelu- ja työperäisen maahanmuuton tavoitteet. Hänen mukaansa maailman parhaaksi rankattu suomalainen koulutusjärjestelmä pyörii kohta tyhjillä kierroksilla. Lisäksi Suomi menettää kilpailukykynsä, kun maassa ei kerta kaikkiaan ole työvoimaa. Koulutuskuntayhtymä Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti allekirjoittaa täysin Vesterbackan väitteet.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.