Bebe oli kisamatkalla vaisu ja seuraavana päivänä sen kunto heikkeni – Raviradoilla menestynyt akaalaistamma joutui leikkaukseen

Tänä vuonna mainosti raviradoilla menestyneen akaalaisen suomenhevostamman Beben kilpailu-ura on pitkällä tauolla muttei toivottavasti kokonaan lopussa.

Viime viikon torstaina tamma kilpaili valmentajansa Jouni Vaittisen ajamana Lahdessa ja jäi neljänneksi kahden edelliskisan voiton jälkeen.

Tamma oli kisamatkalla jo vaisu, ja perjantaina hevosen kunto heikkeni niin, että sitä lähdettiin viemään Viikkiin klinikalle.

– Tammalta leikattiin paksusuolen kiertymä. Leikkaus onnistui ja toipuminen edistyy hyvin, kertoi hevosen hoitaja Sini Vaittinen.

Suoli toimii, ja hevonen kotiutetaan Viikistä Kylmäkoskelle loppuviikosta, jos kaikki menee suotuisasti.

– Ainahan näissä on vaara, että tilanne huononee äkkiä, mutta tällä hetkellä kaikki on ok, Sini Vaittinen kertoi tiistai-iltana 7.12.

Tänä vuonna viisi voittoa ravanneella Bebellä on tiedossa ainakin kuukauden hoitojakso, jolloin tamman on pysyteltävä tallissa tai pienessä sairastarhassa, jotta leikkaushaava ja kudokset paranevat.

– Sen jälkeen voi aloittaa varovaisen liikuttamisen ja palaamisen normaaliin, Sini Vaittinen kertoi.

Jos kaikki menee hyvin, puolen vuoden päästä voi alkaa suunnitella Beben paluuta radalle.

Jouni Vaittinen ajoi Bebellä viime viikon torstaina Lahdessa, ja seuraavana päivänä tamman kunto romahti niin, että se vietiin klinikalle leikattavaksi. Kuva: Rauli Ala-Karvia