Sarjanousija Alastaron Urheilijoiden puolustus oli helisemässä leijonapaitoja vastaan – Akaa Futsal onnistui maalinteossa 11 kertaa

Jussi Nyström onnistui taas maalinteossa. Kuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigaa pelaava Akaa Futsal avasi lauantaina kauden kotiottelut ottamalla pisteet sarjanousija Alastaron Urheilijoilta. Kotijoukkue onnistui maalinteossa peräti yksitoista kertaa. Peli loppui maalisateen päätteeksi lukemiin 11–1 (4–1).

Akaa otti ottelun hallintaansa heti alusta lähtien. Ensimmäistä osumaa ei jouduttu kauan odottelemaan, sillä kotijoukkue avasi ottelun maalisaldon jo ajassa 3.45 Iiro Vanhan erinomaisen syötön ja Markus Rautiaisen tarkan sijoituksen ansiosta. AU:n Teemu Virtanen iski pian takaisin tuomalla pelin takaisin tasatilanteeseen.

Akaan loistava erikoistilannepeli tuotti jälleen tulosta, kun rajapotkusta syötön saaneen Dusan Milojevicin laukaus livahti maaliin. Hetken kuluttua Iiro Vanha sai avattua maalitilinsä Akaa Futsalin paidassa erinomaisella vedolla takanurkkaan. Johtomaalit toivat leijoniin selvästi lisää potkua, ja Alastarolla oli vaikeuksia päästä hyökkäämään. Vieraiden puolustus murtui neljännen kerran ajassa 14.11 Rautiaisen toisella osumalla. Näin puoliajalle mentiin tilanteessa 4–1.

Akaa tuli tauolta kentälle lennokkaasti. Juhana Jyrkiäinen iski puoleentoista minuuttiin kaksi maalia, ja pian vieraiden rike toi Akaalle rangaistuspotkun, eikä kapteeni Jussi Nyström erehtynyt. Kotijoukkueen tarmokas prässääminen piti Alastaron ahtaalla, ja leijonien maali-ilottelu jatkui. Akaa kasvatti johtoaan vielä Aleksi Pirttijoen osumalla sekä niin Jyrkiäisen kuin Rautiaisenkin täydentäessä hattutemppunsa. Ennen päätössummeria myös Riku Partala avasi maalitilinsä Akaan paidassa laukoen loppulukemiksi 11–1 (4–1).

PJK:sta tälle kaudelle Akaaseen siirtynyt Aatu Nieminen pääsi tekemään debyyttinsä kotijoukkueen maalinsuulla toisella puoliskolla pitäen verkon koskemattomana.

Toijalan Monitoimihallin viimeisen liigakauden ensimmäinen kotiottelu toi Akaalle ylivoimaisen esityksen jälkeen kolme pistettä. Runkosarja jatkuu jo tulevana lauantaina jyväskyläläisen Liikunnan Riemun saapuessa Akaan vieraaksi. Ottelu käynnistyy tuttuun tyyliin kello 16.

Juuso Heikkinen

Alastaron puolustus oli helisemässä Aleksi Pirttijokea ja muita leijonapaitoja vastaan. Kuva: Tuukka Nyström