Tehoton ToPa hävisi urtsilla – Vesilahden Visa käytti tehottomuuspiikin hyväkseen

Akseli Sormunen tyylitteli rankkarin sisään pelin 77. minuutilla. Arkistokuva: Jukka Koskinen.

Toijalan Pallo-49:n miesten edustusjoukkue hoiteli nelosen b-lohkon alaloppusarjassa kolme ensimmäistä vastustajaansa lähes näytöstyyliin. Sunnuntaina 3. lokakuuta iski joukkueeseen kummallinen tehottomuuspiikki. Niinpä vierasjoukkue Vesilahden Visa käytti tilanteen hyväkseen, ottaen 1–3 (0–1) vierasvoiton. Ottelu pelattiin hienossa kelissä hyväkuntoisella Toijalan keskusurheilukentällä.

Ennen sunnuntaita lohkoa johtanut ToPa ja kakkosena ollut Visa tarjosivat aika mitäänsanomattoman pelin. Oikeastaan viimeisen vartin aikana tuli enemmän eloa peliin. Vieraiden 0–1 johtomaali tuli 26. minuutilla. ToPan maalivahti Jukka Saari tuli pystypalloa vastaan yli 35 metriin. Tarkoitus oli tietenkin syöttää pallo omille. Peliväline meni kuitenkin suoraan Visa-hyökkääjä Oskari Mäkelälle. Tämä toimitti kaaripallon tyhjään maaliin.

0–2-maalissa pelin 68. minuutilla Riku Nissilälle pedattiin paikka noin seitsemään metriin. Tämä sijoitti pallon alanurkkaan. ToPan kavennus tuli rankkarista Visan maalivahdin Aaro Auvisen rikottua ToPa-pelaajaa. Akseli Sormunen tyylitteli rankkarin sisään 77. minuutilla.

Tästä eteenpäin kotijoukkueen tasoituksen haku oli kovaa mutta tehotonta. Peli meni myös rikkonaiseksi, kun viidesti tuomari Kimmo Jääskeläinen nosti keltaisen kortin. Kahdesti Visalle, ja ToPa:lle kolmesti. Varoitetuista Akseli Sormusen varoitustili täyttyi, ja hän on tulevan lauantain Pyry-pelistä pois.

Lopulta kävi niin, että vieraat olivat kahdella nollaa vastaan maalinteossa, kun ToPan koko miehistö oli Visan kenttäpuoliskolla. Arsi Lehtiö sai tökätä pallon tyhjään maaliin ajassa 90+4.

ToPa hyvästeli kotiyleisönsä tämän kauden osalta hiukan saamattomalla esityksellä. Päätöspeli on lauantaina 9. lokakuuta vieraissa Nokian Pyryä vastaan.

TP-49–Visa-ottelun palkitut olivat ToPan puolelta Vihtori Sormunen ja Visan riveistä Aaro Auvinen.

Raadin muodostivat TP-49:n juniorivalmentaja Jukka Lappalainen ja TP-49 Killan jäsen Pertti Valtonen. Raati jakoi myös tähdet ToPan parhaille. Kolme tähteä sai Vihtori Sormunen. Kaksi tähteä meni Janne Hevonojalle ja yksi Akseli Sormuselle.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?