Topan naisjoukkue edelleen pisteittä – Vieraiden kolmas maali herätti polemiikkia

Elina Pirttijoki aloitti maalinteon pelin 13. minuutilla. Osuma jäi kuitenkin Topan ainokaiseksi. Kuva: Jukka Koskinen.

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkueen pelit jalkapallon läntisen alueen nelosessa jatkuivat lauantaina 3. heinäkuuta. Pisteetön kausi sai jatkoa, kun Peli-Pojat-70 Tampereelta haki voiton helteiseltä Toijalan keskusurheilukentältä. 1–3 voitolla vieraat siirtyivät sarjajohtoon puhtaalla pelillä.

Maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue 13. minuutilla. Elina Pirttijoki sai pallon vajaaseen pariinkymppiin, laukaus yläriman alle vei punaiset 1–0 johtoon.

Vieraat tasoitti purkupallosta

Kymmenen minuuttia lisää ja peli tasan. Topan puolustus purki pallon vastustajan jalkaan, ja jatkotilanteesta Janna Oja-Nisula tasoitti helposti.

28. minuutilla verkko heilui uudelleen, kun Heini Laine ampui vieraat 1–2 johtoon.

59. minuutilla tullut 1–3 maali jätti pahan maun kotijoukkueen näkökulmasta. Topa-vahti Kaisla Korhonen pudotti kertaalleen torjumansa pallon eteensä, ja siitä Heini Laine tuuppasi pallon maaliin. Polemiikki syntyi siitä, kun Laine oli ainoa pelaaja Korhosta vastaan ja Laineen katsottiin olleen paitsioasemassa.

Oli niin tai näin, Topalla oli hyviä hetkiä toisella jaksolla. 1–2 tilanne tuossa vaiheessa olisi voinut tuottaa hyvänkin kirivaihteen. PP-70 oli kauttaaltaan kuitenkin organisoidumpi sekä kamppailuvoimaisempi joukkue.

Topa pelaa seuraavaksi Valkeakoskella FC Haka-j/Naiset -joukkuetta vastaan.