Akaa Futsal on jännittävän viikonlopun jälkeen sarjataulukossa viidentenä – HIFK kaatui tiukan kamppailun päätteeksi, kuuma peli Riemua vastaan ratkesi viime minuuteilla

Futsal-Liigassa jatkuvat otteluruuhkan täyttämät viikot. Akaa Futsal pelasi viikonloppuna ensin lauantaina Helsingissä, jossa vastassa oli HIFK FS. Tiukan kamppailun päätteeksi Akaa ylsi lopulta jatkoaikavoittoon lukemin 1–2 varsinaisen peliajan päätyttyä 1–1 (1–1). Sunnuntaina taas Akaa Futsal teki kolmen pisteen arvoisen ryöstöretken Jyväskylään, kun Riemu kaatui maalein 3–5 (2–1).

Lauantain otteluun Akaa lähti jo valmiiksi hankalasta asemasta, sillä vaihtopelaajia oli loukkaantumissumasta johtuen Helsingissä mukana vain kaksi. Ensimmäinen maali syntyi ajassa 8.11, kun Petri Grönholm jätti pallon Markus Rautiaiselle, joka harhautti puolustajan ja laukoi pallon maaliin.

Peli pysyi 0–1-tilanteessa aivan puoliskon viimeiselle minuutille saakka. Silloin HIFK:n veto kimposi epäonnisesti Akaan pelaajan käteen, ja kotijoukkue pääsi rangaistuspotkupisteelle hakemaan tasoitusta. Riku Oras ampui pallon verkkoon ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Toinen puolisko ei tuonut pelitapahtumiin muutosta, ja kamppailu pysyi tiukkana. Akaalla oli lievästi enemmän pallonhallintaa, mutta maaleja ei syntynyt kumpaankaan suuntaan. Ratkaisua ei syntynyt varsinaisella peliajalla, joten seuraavaksi suunnattiin jatkoajalle.

Pelille saatiin viimein ratkaisu, kun Akaan kapteeni Jussi Nyströmin volley livahti Petri Grönholmin jalasta maaliin ajassa 41.49. Tämän jälkeen HIFK haki tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta Akaan puolustus ei murtunut, ja jatkoaika päättyi näin vierasjoukkueen voittoon.

Akaa Futsalin maalivahti Kasper Kangas torjui loistavasti koko viikonlopun. Arkistokuva: Tuukka Nyström

Jyväskylästä täydet pisteet

Kauaa ei joukkue ehtinyt lepäämään, kun sunnuntaina tie vei Jyväskylään. Kuuma peli Riemua vastaan ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla.

Vierasjoukkueen pallonhallinasta huolimatta ensimmäinen maali syntyi Riemulle ajassa 4.01, kun kulmapotkusta pallo kimposi epäonnisesti Akaan pelaajan kautta omaan maaliin. Akaan tilanne alkoi näyttämään synkältä, kun Riemu iski pian jo toisen maalinsa.

Ensimmäisen puoliskon lopussa kumpikaan joukkue ei saanut juurikaan maalipaikkoja. Akaa onnistui kuitenkin kaventamaan pelin ennen taukoa, kun maalivahti Kasper Kankaan kova laukaus painui Riemun verkkoon. Kangas saalisti täten itselleen jo kauden neljännen maalinsa. Tauolle lähdettiin siis kutkuttavassa 2–1-tilanteessa.

Akaa pääsi tasoittamaan Dusan Milojevicin tarkasta vedosta ja Kim Lingmanin syötöstä ajassa 24.14. Kymmenen minuutin kiivaan kamppailun jälkeen Akaa pääsi jo 3–2-johtoon Aleksi Pirttijoen osumalla. Akaa ehti olla johdossa kuitenkin vain hetken, kun joukkue otti kuudennen rikkeensä ja Riemu pääsi laukomaan vapaapotkusta tasoituksen.

Kun ottelua oli jäljellä enää muutama minuutti, lähti Akaa vielä metsästämään voittomaalia viidennellä kenttäpelaajalla. Tämä tuottikin pian tulosta. Markus Rautiainen syötti ja kapteeni Jussi Nyström iski ratkaisun. Viimeisellä minuutilla Nyström teki toisen maalin, ja ottelu päättyi lukemiin 3–5.

Sunnuntain ottelu pysyi jännittävänä loppuun asti, mutta viimeisten minuuttien maalit siivittivät Akaan tärkeään vierasvoittoon. Viikonlopun jälkeen Akaan 45 sarjapistettä oikeuttavat sarjataulukossa sijalle viisi. Nyt on taas muutama päivä aikaa huilata ennen ensi viikonlopun pohjoisen reissua, sillä lauantaina Akaa matkustaa Sievi FS:n vieraaksi, ja sunnuntaina joukkue pelaa Torniossa.