ToPan päättäjäistilaisuus vietettiin tekonurmella – Tihkusade ei haitannut ulkoilmaan tottunutta palloiluväkeä

Toni Niskala (vas.) palkittiin ToPan vuoden pelaajana, herrasmiespelaaja oli joukkueen kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö (toinen vas.) ja Ere Salmi (kolmas vas.) nousi maalintekotilaston kärkipaikoille. Kuva: Marjo Ahlman.

Toijalan Pallo-49:n jalkapallokauden päätöstilaisuus pidettiin keskiviikkona 11. marraskuuta. Tilaisuus siirrettiin vallitsevan koronatilanteen johdosta Lastumäen tekonurmikentälle. Tilaisuudessa hyvin moni paikalla olleista aikuisista oli varustettu myös kasvomaskilla. Ajoittainen tihkusadekaan ei haitannut ulkoilmaan sopeutunutta palloiluväkeä.

Monikymmenpäiselle joukolle puhunut seuran väistyvä puheenjohtaja Marko Ahlman ei puhujakorokkeeltaan pitkään tarinoinut. Kuultiin lyhyt kertaus kaudesta ja hieman myös taustaa Ahlmanin omista kokemuksistaan seuratyöstä. Tilaisuus meni muutenkin aika joutuisasti läpi ja ilman kättelyjä. Palkitut pelaajat hakivat itse pokaalinsa palkintopöydältä ja joukkueet oli myös jaoteltu kentällä omille alueilleen.

Toistasataa peliä typistetyllä kaudella

Huolimatta normaalia lyhyemmästä kaudesta pelejä Toijalan kentillä pelattiin satakunta. Pelkästään junioripuolella ToPaa edusti 12 joukkuetta palloliiton läntisen alueen sarjoissa.

Tyttöjen 13-vuotiaiden joukkue pelasi nelosta sijoittuen kakkoseksi. Joukkue kehittyi kauden aikana hienosti. Sarjan maalintekijätilasto oli komeaa luettavaa. Neljä ensimmäistä nimeä oli ToPan pelaajia. Venla Mattila 27 maalia, Jenni Voutilainen 18, Venla Hartikainen 15, Ella Järvinen 13.

Poikien 12-vuotiaiden joukkue voidaan nostaa seuran kärkikaartiin. Viidentoista joukkueen kakkosessa sijoitus oli neljäs. Jäi vain yhdestä voitosta kiinni, että joukkue olisi noussut tulevaksi kesäkaudeksi suoraan ykköseen. Samassa ikäryhmässä pelasi seuralta myös joukkue kolmosessa. Kolmosessakin pelasi viisitoista joukkuetta ja ToPan sijoitus oli kolmas.

Vanhin ikäryhmä tällä kaudella oli poikien 14-vuotiaiden joukkue. Sarjataso oli kova ykkönen, jossa taso oli odotetun laadukas. Kovasta yrityksestä huolimatta pelit syyskaudella jatkuivat alaloppusarjassa. Siinä neljäs sija, kuuden joukkueen sarjassa. Tästäkin ikäryhmästä saatiin kasaan toinenkin joukkue, joka pelasi kakkosessa. Kausi meni pelituntuman ja kokemuksen hankkimiseen.

Junioripuolella ToPan toiminta on edelleen laajaa, eikä taso ole mitenkään notkahtanut. Kun katsotaan kokonaisuutta, eli futsalin ja jalkapallon menestystä, voidaan todeta ToPa:n olevan hyvässä kurssissa Pirkanmaan alueella.

13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Toijalan Pallo-49:n joukkue pelasi nelosen kakkoseksi. Venla Mattila (vas.) voitti sarjan maalikuninkuuden. Ella Järvinen (kesk.) oli tilaston nelonen ja Venla Hartikainen (oik.) kolmonen. Kuva: Jukka Koskinen

Toni Niskala on edustuksen paras

Vuodesta toiseen jaksava joukkueen kivijalka on Toni Niskala. Tälläkään kaudella Tiikeri ei pettänyt. Pelinlukutaito ja edelleen loistavat katkot olivat hienoa katsottavaa. Tähtipörssin voitto tiesi samalla vuoden pelaajan titteliä. 43-vuotias Niskala onnistui myös maalinteossa kolmesti.

Tähtipörssin kärki:

Toni Niskala10
Janne Hevonoja9
Teppo Tenkanen9

Maalintekotilaston kärki:

Janne Hevonoja4
Jesse Järvi4
Toni Niskala3
Ere Salmi3
Akseli Sormunen3
Teppo Tenkanen3

Kesäkauden 2020 palkitut:

Vuoden pelaajaToni Niskala
Etusivun pelaajaJanne Hevonoja
HarjoittelijaEeli Jokinen
TaistelijaEre Salmi
HerrasmiespelaajaJukka-Pekka Jyrämö
TulokasAukusti Lehtonen
Futsal-pelaajaJuuso Rupponen
Juniorityön palkintoPekka Järvinen
Fair Play-joukkueP7
Fair Play-pelaajaMiikka Pohjalainen, P9
Vuoden tyttöpelaajaVenla Mattila
T13-joukkueestaVenla Hartikainen
Aada Jaakola
Taika Ojanen
P-14-joukkueestaSimo Kosonen
Juuso Mäkelä
Jussi Virtanen
P12-joukkueestaSanteri Erkkilä
Lari Saartila
Valtteri Sinkkonen
P11-joukkueestaDaniel Linna
Oiva Rahkonen
Hermanni Toivonen
P10-joukkueestaJustus Ikkala
Tuomas Kuoppa
Paavo Paananen
P9-joukkueestaEelis Järvinen
Elli Mononen
Leevi Viherä
P8-joukkueestaElviira Anttila
Kaapo Lohi
Veikka Paavola
P7-joukkueestaValtteri Peltola
Eppu Repo
Elvis Säkkinen
NappulafutisMitalit kaikille
Tuomo Smått (vas.) ja Pekka Järvinen 13-vuotiaiden tyttöjen joukkueen ympäröimänä. Smått on Toijalan Pallo-49:n johtokunnan uusi jäsen. Pekka Järvinen sai juniorityön palkinnon. Kuva: Jukka Koskinen

 

Kuvatekstiin korjattu Toni Niskalan, Jukka-Pekka Jyrämön ja Ere Salmen nimet oikeaan järjestykseen.