Toijala Lentiksessä on syttynyt monta rakkautta

Naisten B-sarjassa pelaavilla Hypon Heli Roivaisella, Mayuree Srisongkramilla, Juta Vilgelmillä ja Sari Sirniöllä oli ollut tiukka peli sunnuntaiaamuna Toijalan Valpasta vastaan. Pääkaupunkiseudulta saapuneet pelaajat kehuivat turnauksen puitteita hyviksi. Joukkue voitti lopulta oman sarjansa.

Lentopallonpelaajien huudot kajahtelivat kauas uudelta Savolan kentältä, jossa pelattiin viikonloppuna 41. Toijala Lentis. Tapahtuma järjestettiin tänä kesänä koronaepidemian vuoksi poikkeuksellisesti vasta elokuussa kesäkuun sijaan.

– Melkein oli kesä pilalla, kun tätä joutui odottamaan elokuuhun asti, kommentoi pilkettä silmäkulmassaan yli 20 kertaa tapahtumaan osallistunut Heli Roivainen.

Pääkaupunkiseudulta jo torstaina Toijalaan saapunutta naisten B-sarjassa pelaavaa Roivaista tapahtuma vetää puoleensa niin paljon, että hän nukkui ensimmäisen yönsä kentän laidalla autossaan.

Savolan uusi kenttä keräsi kiitosta pelaajilta. Myös järjestäjät olivat siihen tyytyväisiä.

Vallitseva tautitilanne näkyi järjestäjien kannalta lisääntyneissä huomioitavissa asioissa ja pelaajien määrässä. Tapahtumaan saapui 62 joukkuetta. Se on 15 vähemmän kuin viime vuonna.

– Lentiksen pelaajat ovat vastuullista porukkaa. Neljä joukkuetta perui tulonsa flunssaoireiden takia, ja osa joukkueista pelaa vajaalla miehityksellä samasta syystä, kertoi järjestävän tahon Toijalan Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen kentän laidalla.

Toijalan Valppaan piti tänä vuonna tehdä tartuntatautien torjuntasuunnitelma, joka ei kuitenkaan hidastanut tapahtuman järjestelyitä. Käytännössä koronaan varautuminen näkyi joka puolella olevissa käsien pesu- ja desinfiointipisteissä, ruokapaikkojen plekseissä ja turvavälimerkinnöissä.

Akaalaiset  Saku Tirri, Sami Aronen, Aate Jokinen ja Janne Mikkola ottivat Saija Roiniselta vastaan huomionosoituksen Team Pallogrillin 10. kerran osallistumisesta. Joukkueeseen kuuluivat myös Aleksi Pirttijoki, Aleksi Lapinleimu, Joona Kari, Kim Lingman ja Ville Ojala.

SPR:llä oli töitä

Muutoksien vuonna kaikkein suurin muutos oli pelipaikan vaihtuminen, johon koronalla ei ollut osaa eikä arpaa. Mitään suurta vastarintaa ei tapahtumapaikan vaihtuminen pelaajien keskuudessa aiheuttanut.

– Joku oli kyllä lähdössä siirtämään uutta hyvinvointikeskustakin, että saataisiin Mattari takaisin tapahtuman käyttöön, Roininen virnistää.

Akaan omat, Team Pallogrilliä edustavat nuoret miehet eivät nähneet tätä tarpeellisena. Heistä uusi Savolan kenttä palveli tapahtumaa oikein hyvin.

– Aidattu alue on hyvä, ja penkit sen laidalla ovat hyvät. Me pelataan sellaisella tasolla, ettei meille tällä kentänpohjalla ole merkitystä, miesten C 2:ssa pelaava Sami Aronen kertoi ja lisäsi, ettei heidän ollut vielä tarvinnut tehdä syöksyjä.

Toijala Lentis järjestettiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa Savolan uudella kentällä, jonka puitteita moni kehui. Kuva: Mikko Peltoniemi.

10 vuoden osallistumisesta Team Pallogrillille huomionosoituksen ojentanut Roininen kertoi, että Punaisen ristin teltalla on tänä vuonna paikkailtu enemmän polvi ja käsivaurioita uuden kentän pohjan vuoksi. Se koostuu hieman isommasta sepelistä kuin Matinpuiston kenttä.

Lentopallo yhdisti

Kahdelle muullekin joukkueelle ojennettiin laatat pitkästä osallistumisien jatkumosta. Toinen joukkue oli vantaalainen Keimolan kaiku, jolle tämän vuoden turnaus oli järjestyksessään 40. Toisin sanoen joukkue on jättänyt osallistumisen väliin vain yhtenä vuotena.

– Täällä on hyvät pelit, hyvät järjestelyt, täällä tapaa tuttuja ja on hyvä henki. Ei mitään turhaa nipottamista, selitti Maarit Salo-Korkalainen osallitumisien määrää.

Keimolan kaiussa pelaavat Maarit Salo-Korkalainen ja Kyösti Korkalainen tapasivat toisensa Toijala Lentiksessä vuonna 2015 ja avioituivat kolme vuotta myöhemmin.

Hänelle Toijala Lentis on erityisen tärkeä, sillä hän löysi itselleen aviopuolison tapahtumasta vuonna 2015. Kolmen vuoden seurustelun jälkeen pariskunta meni naimisiin.

– Eikä me olla ainoita. Yksi pari tapasi Toijala Lentiksessä 1990 ja heille pidettiin polttarit kolme vuotta myöhemmin samassa tapahtumassa, Salo-Korkalainen kertoo.

25 kertaa Toijala Lentikseen osallistunut Vesilahdelta kotoisin olevan Kapon vahvuus oli tänä vuonna kolme joukkuetta. Heillä on jäseniä jo kolmessa sukupolvessa. Nykyään osa pelaajistakin on akaalaisia, kuten Merja ja Hannu Kankaanpää. Heidän mielestään Savolan kentän puitteet olivat jopa Matinpuistoa paremmat turnaukselle, sillä aidatun alueen takia pallo ei karkaa kauas. Sen sijaan turnausajan he toivoivat palaavan ensi vuonna takaisin kesäkuulle.

– Toijala Lentis on hyvä kesän aloitus.

Sarjojen voittajat

Ss: PirLe

MC1: VKP Oy

NB: Hypo

MB: TKT-A

NC1: Vedottomat

NC2: Kyytimuijat

MC2: Kave

Vesilahtelainen Kapo osallistui tänä vuonna Toijala Lentikseen kolmella joukkueella.
Vantaalaisen Keimolan Kaiun pelaajan tyylinäyte verkolla.
Vesilahdelta kotoisin oleva Kapo palkittiin 25 vuoden osallistumisestaan laatalla, joka tulee saamaan kodin saman nimisestä baarista Vesilahdelta.
Keimolan Kaiku on osallistunut Toijala Lentikseen komeat 40 kertaa.
Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoista koostuvaa NMKSV osallistui nyt toista kertaa Toijala Lentikseen. Toistensa kanssa pallottelevien harrastajien mukaan kaikki järjestelyt toimivat turnauksessa hyvin.
Uusi Savolan kenttä yläilmoista keskustan suuntaan kuvattuna. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Juttuun on lisätty sarjojen voittajat.