Bebe onnistui myös autolähdössä – Jouni Vaittinen kiihdytti tammansa kärkikaksikkoon

Akaalaisen Jouni Vaittisen ajama ja valmentama suomenhevostamma Bebe on juossut kaikki kymmenen ensimmäistä ravikilpailuaan volttilähdöllä. Tiistaina Teivossa Bebe oli ensimmäistä kertaa autolähdössä, ja Vaittinen kiihdytti viitosradalta ensimmäisessä kaarteessa ennakkoluulottomasti keulaan. Puolen kilometrin paalulla Antti Teivainen tuli Tapsan Toivolla rinnalle haastamaan ja sai tuulenhalkojan paikan.

Vaittinen seurasi Bebellä johtavaa, ja kun viimeisellä takasuoralle vierellä hiillostanut Mikko Huttusen Kauniin Rohkee laukkasi, maalisuoralle saapui hyvässä etumatkassa kärkikaksikko.

Teivaisen hevonen teki lopussa selvän ero ja voitti ajalla 27,6a, Bebe oli toinen kilometriajalla 28,5a.

Akaan Kylmäkoskelta raveihin lähtevä Jouni Vaittinen ajoi valmentamansa Beben Teivossa kakkoseksi. Toinen tila oli tammalle viides. Voittoja on kaksi ja kolmossijoja neljä. Kertaakaan ei Bebe ole jäänyt kolmen parhaan sakista. Kuva Rauli Ala-Karvia

Halia Webille avausvoitto

Teivon ravien varsinainen ilonaihe akaalaisittain oli Beenature Forest Oy:n omistama Halia Web. Tämän viisivuotiaan tamman statistiikka on semmoinen, että jos matka sujuu ilman laukkoja, Ville Mäkelän valmennettava on kahden sakissa. Nyt Ari Moilasen ohjastuksessa oli uran avausvoiton vuoro uudella tasoitusajoennätyksellä 17,0.

Akaalaisen Vilppu Laaksosen omistama ja valmentama Rivaltti kuului sekin Teivon tiistain onnistujiin. Hannu Torvinen ohjasti Valtrauksen ruunatun pojan kakkoseksi ajalla 28,6. Kymmenvuotias suomenhevonen on ottanut 84 kilpailussaan viisi voittoa, yhdeksän kakkostilaa ja 12 kolmosta.