Bebe tuli tauolta ennätyskunnossa – Jouni Vaittinen ajoi valmennettavansa toiseksi

Akaalainen suomenhevosravuri Bebe palasi Turussa koronatauolta. Kunto ei Jouni ja Juha Vaittisen omistamalta kuusivuotiaalta tammalta ollut mihinkään kadonnut, sillä Jouni Vaittinen ajoi valmennettavansa uuteen ennätykseen 29,9 ja otti kakkossijan Jarmo Saarelan ohjastaman Valerianan perässä.

Bebelle kisa oli uran yhdeksäs. Aiemmin on kertynyt kaksi voittoa ja kuusi muuta sijaa kolmen kärjessä.

Akaalaisen Vilppu Laaksosen omistama ja valmentama Rivaltti aloitti kesäkauden Jyväskylässä. Esa Holopaisen ajama ruuna oli kuudes ajalla 30,6.

Kasvattajakruunun alkuerässä kolmevuotiaille oriille ja ruunille ravasi Turussa akaalaisen Birdland Team Oy:n kasvattama Invasion Birdland seitsemänneksi ennätyksellään 17,3a. Urjalalaisen Markku Niemisen valmentamaa ruunaa ohjasti Esa Holopainen.

Jouni Vaittisen ohjastama Bebe (6) jäi niukasti Jarmo Saarelan ajamasta Valerianasta. Kuva Rauli Ala-Karvia