Sarjakärki oli liian kova Topalle futsalissa – Avausmaali syntyi pelin ensisekunneilla

Futsalin Länsi-alueen kakkosen lohko B:n kärkijoukkue Vehmaisten Urheilijat kävi näyttämässä osaamistaan Toijalan Monitoimihallilla. Sunnuntaina 12. tammikuuta pelatussa ottelussa kotijoukkue Toijalan Pallo-49 oli ajoittain vieraiden tuntumassa.

VehU iski ratkaisevan eron toisella pelijaksolla. Monitoimihallin tulostaululle tuli pelin päätyttyä maalilukemat vieraille 5–10 (3–5).

Pelin avausmaaliin ei mennyt kuin kahdeksan sekuntia. Vieraiden taitava Antti Tapola toimi viimeistelijänä. Vieraat jatkoivat vauhdilla, ja reilu kuusi minuuttia myöhemmin, oltiin 0–2-lukemissa. Tästä minuutti eteenpäin Janne Hevonoja kavensi vapaapotkulla ylänurkkaan. Topa sai rikottua sarjakärjen kuvioita sen verran, että jaksolla käytiin 3–3-lukemissa. Kahdella lisämaalilla vieraat olivat taukojohdossa 3–5.

Lähes kahdeksan minuuttia kului toisen jakson avausmaaliin. Maalista vastasi kotijoukkueen Jirka Järvi. Tämä ei kuitenkaan tuonut kotijoukkueelle lisätehoa, sillä seuraavat viisi maalia merkittiin vieraille. Topa otti jakson puolivälissä käyttöön lentävän maalivahdin. Topan pallonhallinnasta huolimatta pääsi VehU rokottamaan selvän eron. VehU on tällä hetkellä sarjan selkeä hallitsija.

Topan pistemiehet olivat Jirka Järvi 3+0, Janne Hevonoja 1+1, JukkaPekka Jyrämö 1+0, Jesse Järvi 0+1, Jani Kirjavainen 0+1 ja Joonas Pietikäinen 0+1.

Topan sarjapelit jatkuvat kotiottelulla 19.1. kello 10, jolloin Topa saa Toijalan Monitoimihallilla vastaansa Pirkkalan Jalkapalloklubi/2:n. PJK/2 on sarjassa kerännyt kolme pistettä, jotka se saalisti juuri Topalta marraskuussa.

TP-49/Veikot jatkaa kakkosena

Yhdistelmäjoukkue Toijalan Pallo-49/Veikot jatkaa futsalin Länsi-alueen vitosen B-lohkossa kakkosena. TP-49/Veikot otti 12.1. Toijalan Monitoimihallilla niukan 8–7 (2–1) -voiton Lammin Vedosta.

Tällä kertaa voittajajoukkueen esitys oli hyvin nihkeä ja epätasainen. Kotijoukkue oli hivenen niskan päällä kautta koko pelin, mutta kolmen maalin johto puolitoista minuuttia ennen pelin päätöstä oli sulaa.

Kotihallissa akaalaiset jatkavat seuraavassakin pelissä. Sunnuntaina 19.1. kello  19 vastassa on Nekalan Pallo/Obuhov.