Akaa Futsal joutui lauantaina taipumaan naapurille – Tappiosta sisuuntunut joukkue rökitti sunnuntaina Riemun

Akaan pörssikärki Dusan Milojevic iski sunnuntaina jälleen kaksi maalia. Kuva Tuukka Nyström

Futsal-Liiga jatkui viikonloppuna kahden ottelun voimin. Akaa reissasi ensin lauantaina naapurikaupunkiin Valkeakoskelle, jossa Mad Max oli parempi maalein 5–3 (1–1). Sunnuntaina jatkettiin kotihallissa, ja silloin leijonapaidat palasivat voittojen tielle selvällä 9–3 (5–0) -kotivoitolla jyväskyläläisen Riemun kustannuksella.

Ilman pelikieltoista kapteeniaan Jussi Nyströmiä sekä Joutsa-pelissä loukkaantunutta Tatu Ahosta Etelä-Pirkanmaan paikallisotteluun lähtenyt Akaa hallitsi vielä avausjaksolla peliä Mad Maxia vastaan.

Kotijoukkue kuitenkin puolusti tunnollisesti, ja myös maalivahtipeli onnistui erinomaisesti. Vierasjoukkueesta vain Dusan Milojevic osui maalinteossa, ja kun vastaavasti myös Mad Max osui kertaalleen, siirryttiin tauolle lukemissa 1–1.

Toinen jakso alkoi akaalaisittain erinomaisesti. Petri Grönholm ja Rafa Giorgio osuivat vieraat 1–3 -johtoon. Tähän vahvat akaalaissuoritukset sitten loppuivatkin. Kotijoukkue viimeisteli murhaavalla prosentilla paikoistaan ja nousi kotiyleisönsä edessä hurmiomaisesti 5–3-kotivoittoon, kun vieraiden loppukirikään ei enää tuottanut kavennusosumia.

Nopea paluu voittokantaan

Sunnuntain otteluun saapui sisuuntunut kotijoukkue. Heti avausjakson alku näytti, mitä tulevan pitää. Akaa Futsal tuli otteluun hyvin latautuneena, ja se vyörytti kolmen ketjun voimin hyökkäyksiä kohti vierasmaalia. Aleksi Pirttijoki iski vapauttavan avausmaalin ajassa 04.09, ja sen jälkeen peli oli 11 minuutin kohdalla jo peräti 5–0.

Hurjan alun jälkeen peli tasaantui, ja myös Riemu pääsi hyökkäämään. Kotijoukkueen maalinsuulla Juho Laine aloitti mutta joutui sivuun jo varhaisessa vaiheessa. Kasper Kangas nappasi muutaman huipputorjunnan ja piti vieraat avausjakson suhteen vielä nollilla. Tauolle mentiin noissa 5–0-lukemissa.

Toisen jakson alkuun Akaa tuli taas vahvemmin, ja se näkyi myös tulostaululla. Juhana Jyrkiäinen iski jakson ensimmäisen maalin. Hattutemppunsa seuraavaksi viimeistellyt Petri Grönholm oli huikealla pelituulella, ja viime kaudelta tuttu tehokkuus tuntuu löytyvän vähitellen kauden mittaan – tehopisteet tällä kertaa 3+2. Lukemat 8–0 pamauttanut Dusan Milojevic jatkoi myös tehokasta kauttaan iskemällä kaksi maalia. Tomi Lahtinen saalisti tehot 1+2.

Toisella jaksolla myös Riemu pääsi maalien makuun. Kotijoukkueen puolustustyöskentely löystyi, ja vieraat pääsivät iskemään kolmesti. Jovan Stankovic iski loppulukemiksi 9–3 (5–0) vain kolme sekuntia ennen päätössummeria.

Kolmesta ottelusta kaksi voittoa. Uusi vuosi 2020 on alkanut hyvin, mutta peliesityksissä on myös roimasti parantamisen varaa. Sitä parannusta etsitään tämä viikko harjoituksista, sillä pelien osalta liiga jatkuu pienen maajoukkuetauon jälkeen ensi viikon lauantaina. Tuolloin kevätkierrokselle kovasti vahvistunut Sievi vierailee Toijalan Monitoimihallilla.

Kapteeni Jussi Nyström palasi sunnuntain peliin pelikiellostaan mutta jäi tällä kertaa ilman maaleja. Kuva Tuukka Nyström