Maajoukkuevalinnat opettivat Juho Pirttijoelle kärsivällisyyttä – Tuore jalkapallon Suomen mestari juhlisti Toijalan Pallon tilaisuutta

Toijalan Pallo-49:n menneen kesän jalkapallokauden päättäjäistilaisuus pidettiin keskiviikkona 13.11. marraskuuta Toijalan yhteiskoulun juhlasalissa.

Sali oli jälleen pullollaan seuraväkeä, joille seura oli illan kohokohdaksi järjestänyt kunniavieraan. Hengennostatuspuheen piti tuore jalkapallon Suomen mestari Juho Pirttijoki.

Jalkapallon Suomen mestaruuden voittaneessa Kuopion Palloseurassa pelaava Juho Pirttijoki puhui kasvattajaseuransa Toijalan Pallon palkintojenjakotilaisuudessa. Kuva Jukka Koskinen

Avainsana on kärsivällisyys

Kuopion Palloseuran 23-vuotias toppari korosti eritoten junioreille suunnatussa puheessaan sanaa kärsivällisyys. Pirttijoen mukaan jalkapallossa harvoin mikään asia käy sormia napsauttamalla tai ensimmäisellä yrittämällä. Usein tarvitaan päivittäistä tasaista suorittamista ja jossain vaiheessa pieni ripaus tuuria varsinkin siinä, että oikea henkilö näkee pelaajan tekemisen laadun.

Näin kävi Juho Pirttijoelle, kun hän oli neljätoistavuotias ja siirtyi Valkeakosken Hakaan. Kevättalvella Tampereen piirin piirijoukkueen valmentaja oli seuraamassa Hakan -95 syntyneiden peliä. Valmentajan huomio kiinnittyi pitkään vaaleaan pelaajaan, jolla näytti jo olevan aika miesmäiset otteet. Siitä seurasi Pirttijoelle kutsu kevään viimeiseen piirijoukkuetapahtumaan.

Kärsivällisyyttä Pirttijoelle opettivat myös nuorten maajoukkuevalinnat 15–16-vuotiaana. Kun ensimmäisiä maajoukkueita valittiin, Pirttijoki ei ollut niissä mukana.

– Ensimmäisen maaotteluni pelasin vasta alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa. Tosin kun kerran pääsi niihin piireihin näyttämään ja onnistumaan, sen jälkeen sain kutsun jokaiseen seuraavaan ikäisteni maaotteluihin mukaan lukien kaikki alle kaksykkösten pelit, Pirttijoki kertoi.

Pirttijoki kannusti uskomaan omaan tekemiseen ja muistamaan, että pelaajat kehittivät eri aikoihin.

– Joten vaikka sinua ei aina ensimmäisenä eikä välttämättä toisenakaan valita jonnekin, niin silti ei pidä luovuttaa vaan painaa kahta kauheammin sitä omaa päämääräänsä kohti.

Juho Pirttijoki kertasi aikuisiän jalkapallon kohokohtia, mutta suurimpana asiana hän näkee sen, missä hän haluaa olla viiden vuoden päässä. Pelimies uskoo saavuttavansa vielä jotain isompaa.

– Lopuksi vielä kaikille tänään palkittaville isot onnittelut. Muistakaa, olkaa aina ylpeitä siitä, että edustatte tai olette edustaneet Toijalan Palloa. Minä ainakin olen, innosti Akaan jalkapallolähettiläs paikalla olleita.

Toijalan Pallo-49:n palkitut 2019

Nappulafutis: Kaikki osanottajat palkittiin mitaleilla.

Pojat 7: Annukka Ikkala, Oliver Näreikkö, Olli Vihervaara.

Pojat 8: Aarni Hammar, Nooa Lappalainen, Santtu Lehto.

Pojat 9: Samuli Ilomäki, Jere Jokinen, Perttu Soikkeli.

Pojat 10: Jami Naamanka, Juuso Soppela, Veeti Vallo.

Pojat 11: Inthat Mingkhano, Eelis Numminen, Niilo Seppänen.

Pojat 13: Sisu Ilomäki, Eeli Sorsa, Niklas Varje.

Tytöt 11: Aava Niemi, Eeva Salmi, Saga Smått.

Fair Play -pelaaja: Jere Jokinen.

Fair Play -joukkue: Pojat 9.

Vuoden tyttöpelaaja: Ella Järvinen.

Juniortyön palkinto: Marjo Ahlman.

Vuoden futsal-pelaaja: Jesse Järvi.

Edustusjoukkueen palkitut

Vuoden pelaaja: Teppo Tenkanen.

Etusivun pelaaja: Jukka Saari.

Taistelija: Janne Hevonoja.

Harjoittelija: Ere Salmi.

Herrasmiespelaaja: Akseli Sormunen.

Tulokas: Teppo Tenkanen.

Tytöt 11 -joukkueen palkitut: Saga Smått (vas.), Aava Niemi ja Eeva Salmi.
Fair Play -pelaajana palkittiin Jere Jokinen ja Vuoden tyttöpelaajana Ella Järvinen.
Fair Play -joukkue: Pojat 9.
Topan edustusjoukkueesta harjoittelijana palkittiin Ere Salmi (vas.) ja taistelijana Janne Hevonoja.