Klaara Leponiemi juoksee torstaina alkavissa nuorten EM-kisoissa – ”Jännittää ihan hirveästi”

Viialassa asuva Klaara Leponiemi on valittu edustamaan Suomea yleisurheilun 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisoihin 10 000 metrin juoksuun. Kilpailu käydään Ruotsissa tällä viikolla 11.–14. heinäkuuta.

– Jännittää ihan hirveästi. En ole koskaan aiemmin ollut näin isoissa kisoissa, kertoo lentokentältä puhelimitse tiistaina tavoitettu EM-debyyttiinsä lähdössä oleva Leponiemi.

Lempäälän Kisa Yleisurheilun Klaara Leponiemen seuran ennätys ja tämän kauden paras aika 10 kilometrillä on toukokuussa juostu 35.08,89 minuuttia. Tällä ajalla Leponiemi on tuloslistoilla sijalla 16.

– Olisin todella tyytyväinen, jos pääsen 15 parhaan joukkoon. Ainakin 20 sakkiin yritän juosta, Leponiemi toteaa.

Nuori hiihtäjä-juoksija kertoo, että Euroopan mestaruuskisoihin pääseminen tuntuu aivan uskomattomalta.

– En olisi ikänä uskonut, että pääsen EM-kisoihin. Täytyy toivoa, ettei vai tule mitään sairastumista tai jalkavaivaa ennen kisoja. Siinä vaiheessa jännitys helpottaa, kun ollaan lähtöviivalla. Sitten vain juostaan, Leponiemi kommentoi.

EM-joukkueen johtajan Tapio Rajamäen mukaan joukkueeseen valittiin kaikki Suomen Urheiluliiton tulosrajan saavuttaneet urheilijat. Joukkueessa on 20 miestä ja 26 naista.

Klaara Leponiemi paransi kesäkuussa Toijalassa Eeles Landström Games-yleisurheilukisoissa 3000 metrin ennätystään peräti 15 sekunnilla. Kuva: Ari Viljanen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.