Toijala Lentiksen juhlaturnaus pelattiin sittenkin Mattarissa

Toijala Lentiksessä nähtiin paikallista väriä muun muassa Akat-Volleyn muodossa.

Viikonloppuna järjestettyyn historian 40. Toijala Lentikseen osallistui 77 joukkuetta. Juhlaturnauksen voidaan sanoa tehneen arvoisensa tuloksen, sillä viimeisimpien turnausten joukkuemäärät ovat olleet harvoin yli 70:n. Kun pelaajien lisäksi huomioidaan talkoolaisten ja yleisön sekä perjantaina järjestetyn 40-vuotisjuhlan osallistujien lukumäärät, houkutteli perinteikäs ulkolentopalloturnaus Matinpuistoon yhteensä ainakin 1000 henkeä.

Toijala Lentiksen järjestävän Toijalan Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen arvioi joukkuemäärän kasvun olleen monen asian summa. Roininen veikkasi, että monille joukkueille tapahtumaan osallistuminen oli ennen kaikkea tapa osoittaa tukea Matinpuiston kentälle. Viime vuoden turnauksen aikaan pidettiin varmana sitä, että Lentis siirtyy uudelle Savolan kentälle täksi vuodeksi ja että Matinpuistoon aletaan toteuttaa hyvinvointikeskusta.

Parkanon Urheilijoiden ja #game over -joukkueen välillä käytiin sunnuntaina tasaväkinen välierätaisto. Lopulta voiton ja pääsyn finaaliin lunasti pinkkipaitainen #game over.

Kenttäasia vei yöunet

Lopullista pelipaikkapäätöstä jouduttiin odottelemaan koko kevät, ja epätietoisuus viivästytti tämänvuotisen Lentiksen järjestelyjä merkittävästi.

– Siihen asti kun tuli ministeriön päätös, ettei hyvinvointikeskusta saada alkaa rakentamaan, oltiin löyhässä hirressä. Muun muassa anniskelulupa ja turvallisuussuunnitelmat vaativat paikan ilmoittamista. Yleensä koko kevät tehdään hommia, ja nyt kaikki jäi huhtikuun lopulle ja toukokuulle. On ollut nukkumattomia öitä, Saija Roininen myönsi.

Lopulta turnaus ja juhlallisuudet menivät Roinisen mukaan hyvin. Erityiskiitokset hän osoitti pienille talkoolaisille, jotka huolehtivat esimerkillisen oma-aloitteisesti alueen puhtaanapidosta muun muassa pulloja keräämällä.

Parkanon Urheilijoiden Erja Silvennoinen (vas.), Tiina Toivonen ja Tarja Majalahti iloitsivat NC2-sarjan tasaväkisyydestä ja tiukoista peleistä. Joukkue sijoittui lopulta sarjan neljänneksi.

Uusi naisten sarja oli toivottu lisäys

Tämän vuoden turnauksessa kaikki suunnitellut sarjat toteutuivat. Odotettuna uutuutena oli naisten C2-sarja, joka on tarkoitettu harrastelijoille ja ikänaisjoukkueille. Uusi sarja edesauttaa sitä, että selvästi eritasoiset joukkueet pelaavat eri sarjoissa.

Monta kymmentä vuotta Lentiksessä käyneet Erja Silvennoinen, Tiina Toivonen ja Tarja Majalahti osallistuivat C2-sarjaan osana Parkanon Urheilijoita (ParkU). Aiempina vuosina joukkue on joutunut koville peleissä aluesarjatasoisia B-sarjalaisia vastaan.

– Uusi sarjajako oli todella hyvä ratkaisu, kun mekin ollaan vanhennuttu. B-sarjalaisia on ollut aiemmin niin vähän, että he ovat pelanneet C-sarjassa ja joka kerta on ollut tosi kovaa heidän kanssaan, Majalahti selvitti.

Nyt turnauksessa nähtiin rökälelukemien sijaan tiukkoja taisteluita.

– Sarjajako tasoitti pelejä. Kukaan ei ollut ylivoimainen voittaja, vaan kaikille tuli ristiin tappioita ja voittoja, Silvennoinen kiitteli.

NC2-sarjan voittaneessa #game over -joukkueessa on lentopallotaituruutta Akaasta, Punkalaitumelta, Hämeenlinnasta ja Urjalasta. Takana Leila Halkio (vas.), Tiina Kyrölä ja Päivi Marttinen ja edessä Laura Lappalainen (vas.), Mari Lappalainen ja Nina Selimaa. Kuvasta puuttuu Tuula Koppanen, joka pelasi joukkueen riveissä lauantain peleissä.

Lentis on harvoja lajissaan

NC2-sarjan toivotti tervetulleeksi myös sarjan lopulta voittanut #game over -joukkue. Joukkue debytoi samaisella kokoonpanolla viime vuoden turnauksessa ja pelasi silloin ParkU:n tapaan kovatasoisia B-sarjalaisia vastaan.

Uusi sarja sopi joukkueelle hyvin, sillä sen jäsenet pelaavat leppoisalla otteella eivätkä edes harjoittele yhdessä ennen Lentistä.

– Tämä on tällaista hengailua pallon parissa, joukkue kuvaili.

Joukkueen jäsen Nina Selimaa ihaili pelitauolla Lentiksen 40-vuotista taivalta.

– Onhan se mahtavaa, että tällainen perinne on säilynyt näin pitkään. Nämä ovat harvassa, Selimaa kiteytti.

Joukkueen #game over lisäksi turnauksessa voitot nappasivat Lempäälän Jyry (MB), VKP Oy (MC1), Kahi-Serkut (MC2), RAUS Miks? (seka), Veljet (NB) ja Rietas Raikas (NC1). Tuloksiin pääsee tutustumaan kokonaisuudessaan Toijalan Valppaan kotisivuilla.

Toijala Lentiksen 40-vuotisjuhlaturnaukseen osallistui 77 joukkuetta.

Onnistuneita suorituksia tuuletettiin mitä kekseliäimmillä tavoilla.

Monet joukkueet pelasivat yhtenäisissä peliasuissa. Kuvassa sekasarjassa pelanneen Unicorns-joukkueen asuja.

NMKSV-joukkueen iloa sekasarjassa.

#game over juhlii.

Toijala Lentiksessä nähtiin paikallista väriä muun muassa Akat-Volleyn muodossa. Tiukka peli oranssipaitaista Ohilyöjät-joukkuetta vastaan päättyi Akat-Volleyn voittoon.

Toijala Lentis pelattiin tänäkin vuonna Matinpuiston kentällä, sillä alueelle suunniteltu hyvinvointikeskusprojekti on viivästynyt.

Toijala Lentiksen 40-vuotista taivalta juhlittiin kakkukahvien merkeissä perjantaina ennen varsinaisia pelipäiviä.

Harri Salminen esitti tuttuja pop-kappaleita 40-vuotisjuhlallisuuksissa.

Kaupunginjohtaja Antti Peltola toi Akaan kaupungin tervehdyksen Lentiksen 40-vuotisjuhlaan perjantaina. Peltola iloitsi muun muassa siitä, että tämänvuotinen turnaus houkutteli paikalle lähes 80 joukkuetta.

Toijala Lentiksen 40-vuotisjuhlissa oli paikalla muun muassa tapahtuman järjestelyissä aktiivisesti mukana olleita henkilöitä. Useita aktiiveja myös muistettiin palkinnoin.

Toijala Lentiksen 40-vuotisjuhlallisuuksien osana muistettiin ruusulla ja kiitoskortilla myös edesmenneitä aktiiveja. Toijalan Valppaan nykyinen puheenjohtaja Saija Roininen vei kunnianosoituksen muun muassa Erkki Raiskin haudalle. Raiski toimi pitkään Valppaan puheenjohtajana.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.