Klaara Leponiemi juoksi puolimaratonin ennätysajalla

Juoksija-hiihtäjä Klaara Leponiemi, 20, sijoittui maantiejuoksun SM-kisoissa Vantaalla sunnuntaina pronssille. Leponiemen aika puolimaratonilla oli 1.17,55, joka on hänen uusi ennätyksensä. Edellinen ennätys 1.19,20 oli viime kesältä.

– Juoksu kulki yllättävän hyvin. Minulla ei ollut muuta tavoitetta kuin ehjä ja hyvä juoksu, mikä tuntuu rennolta. Minulla ei ollut sijoitustavoitteita eikä todellakaan ennätystavoitteita, Klaara Leponiemi kertoo.

Juoksussa Lempäälän Kisan yleisurheilua edustava akaalainen hävisi Suomen mestaruuden voittaneelle AnneMari Hyryläiselle 3.38.

Leponiemen mukaan päättynyt hiihtokausi meni alakanttiin. Nuorten SM-hiihtojen perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä hän oli yhdeksäs ja vapaan hiihtotavan 20 kilometrillä seitsemäs.

– Kisoista ei jäänyt hyvä fiilis, mikä ei johtunut sijoituksista. Hiihto ei vaan kulkenut koko talvena. Varmaan se on ihan voiman puutetta. Kestävyyttä minulla riittää, mutta nopea voimantuotto käsistä ja ylävartalosta on heikolla tasolla verrattuna muihin.

Leponiemi juoksee seuraavaksi toukokuun SM-maastoissa. Kaudella tavoitteena on myös rikkoa ennätyksiä ratamatkoilla.

Klaara Leponiemi osallistui maantiejuoksun SM-kisoihin sunnuntaina Vantaalla. Kuva Jarkko Leponiemi.