Aki Ajon ura sai tunnustusta Urheilugaalassa

Aki Ajon työ ratamoottoripyöräilyn parissa  sai tunnustusta Urheilugaalassa. Kuva Urheilugaala/Sanni Kurki

Torstaina Urheilugaalassa palkittiin vuoden 2018 liikunnan ja urheilun menestyjiä. Akaalaisen Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo vastaanotti Taustavoima-palkinnon. Toijalalaissyntyinen ja nykyisin Hämeenlinnassa asuva Ajo, 50, on tehnyt pitkän uran ratamoottoripyöräilyn parissa.

Ratamoottoripyöräilyn EM-sarjassa parhaimmillaan kuudenneksi sijoittunut Ajo voitti yhteensä 10 SM-kultaa, joista osan jääradalla. Hän lopetti kilpailemisen loukkaantumisen myötä 1996 ja perusti heti seuraavana vuonna omaa nimeään kantavan kilpatallin toimien itse tallipäällikkönä. Ajo Motorsport liittyi ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan 2001. Aki Ajon luotsaamat tallin kuljettajat ovat sittemmin voittaneet kuusi maailmanmestaruutta tuoreimpana saavutuksena tallimestaruus 2018.

Taustavoima-palkinnon voittaja valitaan Suuren raadin äänestyksellä. Ehdolla tunnustuksen saajiksi olivat Ajon lisäksi yleisurheilumanageri Jukka Härkönen ja Satu Järvelä. Järvelä on Kansainvälisen Lumilautaliiton puheenjohtaja ja ensimmäinen suomalainen lajin maailmanmestari.