Jari Rantanen kahmi voittoja tenniksen Akaan mestaruuskilpailuissa

Minitennikseen osallistuneet Toijalan Tenniksen juniorit Rasse (vas.), Joona, Eeki, Emmi, Emma, Veikko, Jane, Sohvi ja pikku-Rasse hilpeissä tunnelmissa. Kuva: Jari Rantanen.

Toijalan Tennis ry järjesti tänäkin vuonna perinteiset tenniksen Akaan mestaruuskilpailut. Elokuun lopulla käydyt kisat huipentuivat ratkaisuotteluihin sunnuntaina 26.8. Kentät ja pelaajat olivat hienossa kunnossa ja viikon mittaan nähtiin paljon hyvää tennistä ja jännittäviä otteluita.

Miesten kaksinpelin mestaruuden nappasi muutenkin ykköspalkintoja kahminut Jari Rantanen. Rantanen kukisti loppuottelussa hivenen yllättäen tiensä finaaliin saakka selvittäneen Jarkko Syrjälän selvästi. Rantanen pelasi vahvan ottelun ja jätti Syrjälän tällä kertaa vaille mahdollisuuksia. Pronssi miesten kaksinpelissä meni Jussi Ylöselle.

11-vuotias Timo Koitmaa voitti harrastesarjan

Naisten kaksinpelin finaalissa kohtasivat Anne Mäkinen ja Heidi Juvonen. Mäkisen painavat lyönnit olivat liikaa Juvoselle, ja mestaruus lähti Anne Mäkisen mukaan.

Miesten kaksinpelin harrastesarja sai jälleen uuden voittajan, kun Timo Koitmaa eteni läpi sarjan puhtaalla pelillä vieden mestaruuden. Vasta 11-vuotias Timo Koitmaa edustaa Akaan ykkösjuniorina lajin valoisalta näyttävää tulevaisuutta.

Nelinpelisarjassa nähtiin hienoa tennistä, kun neljä ennakkoon tasaista paria kamppailivat voitosta. Voittajiksi selvisivät Jari Rantanen ja Jorma Vaara. Rantasen huima vire sekä Vaaran timanttinen lentolyöntipeli kypsyttivät vastustajat, ja kaksikko puski mestariksi häviämättä otteluakaan.

Sekanelinpelissä kisojen pokaalirohmu Jari Rantanen sai parikseen Elina Rantasen. Loppuottelussa, lauantai-illan jo hämärtyessä, Rantaset kukistivat Jutta ja Jussi Ylösen.

Toijalan Tenniksen juniorivalmennettavat kävivät myös omat koitoksensa iloisessa minitennis-tapahtumassa. Minitenniksen voittajat ratkottiin kahdessa sarjassa. Isojen sarjan voitti Joona Hupanen ja pienten sarjan voittajaksi selvisi Emmi Vankka.

Edustusjoukkueen nousu jäi haaveeksi

Toijalan Tenniksen edustusjoukkueet saivat myös syyskuun alussa kesän kilpailukautensa pakettiin. Aktiiviseen kesään lähdettiin peräti kolmen joukkueen voimin. Ykkösjoukkue (Jussi Ylönen, Jari Rantanen, Markus Mantere ja Aleksanteri Kiviluoto) pelasi 4-divisioonassa. Joukkue voitti lohkonsa ja selviytyi näin nousukarsintoihin 3-divisioonaan. Nousu jäi tänä vuonna haaveeksi Mäntän MTK:n osoittautuessa paremmaksi.

Kakkosjoukkue (Jarkko Syrjälä, Jaakko Laurila ja Jorma Vaara) ja kolmosjoukkue (Topi Salminen, Matti Lipsanen ja Esa Mervelä) pelasivat 5-divisioonassa. Joukkueet pärjäsivät myös hienosti valloittaen lohkon kaksi ensimmäistä sijaa. Lohkon voittanut TT2 sinetöi nousun 4-divisioonaan voittamalla karsinnoissa keuruulaisen KeuTS:n.

Jarkko Syrjälä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?