Toijalan Pallo ylsi kuuden pisteen viikkoon

Jesse Järvi maalinteossa viime lauantaina OP-ottelussa Tervakosken Patoa vastaan. Järvi teki pelissä kaikkiaan kolme maalia. Kuva: Jenny Ahlman.

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkue on löytänyt viimeiseen kolmeen peliin uuden peli-ilmeen. Keskiviikkona 1.8. Ylöjärvellä kaatui Pelikassit, ja viime viikko oli yhä parempaa tekemistä tuoden kaksi komeaa voittoa.

Topa haki pisteet Sääksjärveltä

Topa otti toisen voiton peräkkäin, kun se kaatoi vieraskentällä Lempäälän Kisa-futiksen keskiviikkona 8.8. Sääksjärven tekonurmella pelattu jalkapallon nelosdivisioonan ottelu päättyi akaalaisille 2–4 (1–1).

Mahtoiko LeKi:n jaloissa painaa otteluruuhka, sillä peli oli heille jo kolmas vajaan viikon sisään? LeKi oli edellispäivänä urakoinut kärkijoukkue Pirkkalan Jalkapalloklubin kumoon, ja lauantaina 4.8. joukkue kävi Ikaalisten Urheilijoiden vieraana.

Kotijoukkueen salama-alku keskiviikkona vei joukkueen minuutissa 1–0-johtoon. Ville Viitaharju karkasi Topan puolustukselta maalintekoon. Farmipelaaja Teppo Tenkanen tasoitti 20 minuutin kohdalla 1–1:een. Puoliaikatilanne oli siis 1–1.

Vahvaa läpimurtoa edustusjoukkueeseen tekevä Akseli Sormunen siirsi vieraat johtoon. Pelattu oli tällöin 51 minuuttia. LeKi tasoitti kolme minuuttia myöhemmin, kun Tommi Lehtimäki osui aivan maalin edestä. Terävästi koko pelin pelannut Teppo Tenkanen vei vieraat uudelleen johtoon 70 minuutilla. Loppunumerot 2–4:ään 85 minuutilla ampui tarkasti alanurkkaan Joonas Saariniemi. Kypsä ja järkevä peliesitys Topalta toi kauden kolmannen vierasvoiton.

Topan huoltajan Hannu Rokkasen vuoro oli jakaa tähdet joukkueensa parhaille: 3 Teppo Tenkanen, 2 Joonas Saariniemi, 1 Mikko Alahäivälä.

Pato mureni keskusurheilukentällä

Joonas Pietikäinen (vas.) suojasi palloa omalle joukkueelle Tervakosken Patoa vastaan. Kuva: Jenny Ahlman.

Vallan huikeaa herkkua tarjottiin Toijalan keskusurheilukentällä lauantaina 11.8. Topa äityi kesän vahvimpaan esitykseen kaadettuaan Tervakosken Padon 5–0 (3–0).

Osuuspankki-ottelun anti sai pelin palkintojenjakotilaisuudessa pankinjohtaja Tuomo Småttin kumartelemaan todella syvään ja varmuuden vuoksi vielä kaikkiin neljään ilmansuuntaan. Smått tietää itsekin aikoinaan Topaa edustaneena mahtavasta voitosta tulleen hyvänolon tunteen.

Lauantaina mukavankokoinen yleisömäärä näki siis vakuuttavan murskavoiton. Uhrina ollut Pato piti palloa koko peliä ajatellen suhteellisen paljon. Totuus oli kuitenkin se, että Topan puolustusmuoto ei päästänyt vieraita kliinisille maalipaikoille kovinkaan usein, ja jos vieraat pääsivät laukomaan, Topa-vahti Juho Laine oli ilmiömäisesti pallon tiellä.

Topan tilanteessa on ihmettelyn aiheita. Kesä–heinäkuussa joukkue möyri pohjamudissa. Saldona oli kuusi peräkkäistappiota ja sijoitus kolmanneksi viimeinen. Nyt kaksi viimeistä peliä on ollut hyvin vahvaa tekemistä, taistelua ja erittäin kypsää joukkuepeliä.

Lauantaina ottelussa jaettiin peräti yhdeksän varoitusta, niistä kuusi vieraille. Törkeitä otteita ei nähty mutta pientä koiruutta aika usein. Topan maaleista vastasivat Jesse Järvi 3, Jirka Järvi 1 ja Akseli Sormunen 1.

Ottelun Topa–Pato palkitut pelaajat: TP: Juho Laine. Pato: Niko Mikkonen. Raadissa: Tuomo Smått, Jarmo Kuusisto, Miska Kuusisto. Raati jakoi myös tähdet Topan parhaille: 3 Juho Laine, 2 Jesse Järvi, 1 Akseli Sormunen.

Hyvän pelivireen löytänyt Topa pelaa seuraavan kerran vasta keskiviikkona 22.8. Kaukajärvellä kello 19.15 alkavassa ottelussa vastustajana on Tampere United/2.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?