Mattari hyvästeltiin hymyssä suin Toijala Lentiksessä

Saija Roinisen mukaan Matinpuisto on Akaan paras kenttä, sillä se pysyy kuivana vesisateessakin.

Toijalan Valppaan järjestämä Toijala Lentis tarjosi tuttuun tapaan rentoa yhdessäoloa ja viihdyttäviä palloralleja markkinaviikon päätteeksi lauantaina ja sunnuntaina. 39. kerran järjestetty turnaus houkutteli paikalle Valppaan puheenjohtajan Saija Roinisen mukaan 68 joukkuetta eli tismalleen saman määrän kuin kolmena edellisenä vuotena.

Suuri osa osallistujista oli tuttuja edellisvuosilta. MC2-sarjassa pelannut Toijalan Hukatut Lupaukset eli HuLu oli mukana neljättä kertaa, joskin tämä vuosi oli heille toinen HuLu-nimen alla. Aiemmin porukka on pelannut muun muassa Mamentus-nimellä.

Joukkueessa pelaavat Pyry Hänninen ja Santeri Hakala arvioivat joukkueen pelien menneen vuosien saatossa vaihtelevasti. Joukkue ei lähde peleihin erityisillä sijoitustavoitteilla, ja tämän vuoden saldona oli 12. sija sarjan 14:stä osanottajasta.

– Ei oteta niin vakavasti, kunhan tullaan oleskelemaan. Kiva tapahtuma, jossa näkee kerran vuodessa näitä jätkiä, Hakala sanoi.

– Yksi erävoitto vuodessa on aina hyvä ottaa, Hänninen lisäsi.

Uusi kenttä ei palvele ainoastaan Lentistä

Lentissunnuntaina katseet olivat sijoituspelien lisäksi myös turnauksen tulevaisuudessa. Koska Matinpuiston kentälle tulee hyvinvointikeskuksen parkkialue, järjestetään tapahtuma ensi vuonna Toijalan Savolassa uudella hiekkakentällä. Valtuusto teki päätöksen uuden kentän sijainnista maaliskuussa, ja Saija Roininen kertoi kilpailutuspäätösten tulevan tekniseen lautakuntaan elokuussa. Varsinainen rakentaminen alkaa syksyllä.

Saija Roinisen mukaan tutun kentän poisjääminen on ollut pelaajien keskuudessa turnauksen kiistatta suurin puheenaihe, ja maisemanvaihdos on herättänyt joissakin pelaajissa huolta ja suuttumusta. Roininen kuitenkin lisää, että muutamat pelaajat ovat jopa ilmoittautuneet avuksi kaivuuhommiin, mikäli korvaavan kentän valmistumisessa ilmaantuisi ongelmia.

Uusi hiekkakenttä tulee Roinisen mielestä tarpeeseen, sillä Lentiksen lisäksi hyvää hiekkakenttää tarvitsevat luistelijat ja pesäpalloilijat niin koulussa kuin vapaa-ajallakin sekä myös tivolit ja sirkukset. Uuden kentän rakennuttaminen on silti saanut osakseen arvostelua, ja Saija Roininen myöntääkin käyttöasteen arvioinnin hankaluuden.

Toijalan Hukatut Lupaukset eli HuLu ylsi tämän vuoden turnauksen MC2-sarjassa sijalle 12.

– Lähiliikuntapaikkojen käyttöaste määräytyy täysin säiden mukaan, ja sellaista on hyvin vaikea mitata.

Ensi vuonna tuplajuhlaturnaus

Yli 20 vuotta Lentikseen osallistunut paikallispoppoo HIFK-20 oli kenttäasiasta hiukan haikealla mielellä. Joukkueensa pelejä poikkeuksellisesti kentän reunalta seurannut Rauno ”Roppu” Joronen harmitteli erityisesti pitkän perinteen katkeamista, mutta oli silti luottavainen tulevan suhteen. Saman joukkueen Ari Kimari komppasi ja puki sanoiksi monien kanssapelaajien tunnot.

– Pääasia on se, että kenttä löytyy.

Ensi vuonna Savolassa nähdään samalla niin Lentiksen 40-vuotisturnaus kuin TUL:n satavuotisturnauskin, mikä ilahduttaa Saija Roinista. Positiivinen asenne oli tarttunut viikonlopun aikana myös pelaajiin, ja Matinpuisto hyvästeltiinkin lopulta hymyssä suin.

– Kun olen kertonut, että uusi kenttä tulee 200 metrin päähän majoituskoulusta ja vähän lähemmäs Kruunaa & Klaavaa, kaikki ovat siinä vaiheessa sanoneet ”jes”, Roininen nauroi.

Turnauksessa voittoihin ylsivät Oripään Vesa (MB), Piispanristin Peippi (MC1), KoPa (MC2), RAUS Miks? (seka), Veljet (NB) ja Vedottomat (NC). Täydet tuloslistat löytyvät osoitteesta www.toijalanvalpas.fi.

Joukkueessa HIFk 20 pelasivat (vas, takana) Mikko Nieminen, Jari Hakala, Ari Kimari, Jouni Salonen, Rauno ”Roppu” Joronen, Jesse Rokkanen ja Jukka Ahlfors. Edessä Jakke Joela.

Toijala-Lentis houkutteli Toijalan aurinkoon yhteensä 68 joukkuetta kannustusjoukkoineen.

Pyry Hänninen (vas.) ja Santeri Hakala totesivat, että Lentis on heille perinne, jolla he keräävät ympäri Suomea asuvat toijalalaissyntyiset kaverukset yhteen.

HIFK-20 pelasi HIFK:n pelipaidoissa, ja nappasi itselleen miesten C2-sarjan sijan 11.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.