Hulda Kulhia voitti judokultaa Hämeenlinnassa

Hulda Kulhia voitti Hämeenlinnassa itseään ylempivöisiä ja kokeneempia ottelijoita. Kuva: Ali Kulhia.

Suomen perinteisin judokisa, Hämeenlinna Shiai, järjestettiin viikonloppuna jo 49. kerran. Sarjoja oli junioreista aina senioreihin asti. Ottelijoita oli 244 yhteensä 42 seurasta, myös Virosta ja Ruotsista. Tuomaristossa oli mukana kansainvälinen A-tuomari, lempääläläinen VeliMatti Karinkanta.

Akaasta oli mukana viisi juniorijudokaa, Hulda Kulhia Lempäälän Kisan Syokonkan Judosta ja Jori Pöllänen, Oskari Sova, Lauri Silvonen ja Aleksi Reinikka TNS-Judosta. Huldan uralla nämä olivat jo 20. judokisat, rekisteröityjä otteluita on nyt 54. Pojat olivat Hämeenlinnassa hakemassa ensituntumaa kisoihin.

Huldaa vastassa oli ylempivöisiä ja kokeneempia ottelijoita sarjassa T13-40. Hulda heitti Orimattilan JS:n Hanne Lepistön lonkkaheitolla lähes välittömästi mattoon, piti sidonnassa ja voitti täydellä ipponilla. Ottelu kesti vain 29 sekuntia. Rovaniemen Koyaman Usva Teppo pääsi alussa viemään kerran tatamiin mutta ilman pisteitä. Otetaistelun jälkeen Usva yritti lonkkaheittoa, mutta Hulda heitti tunnetusti raskaalla ura-nage-vastaheitolla Usvan tatamiin komeassa kaaressa ja voitti tämänkin ottelun alle minuutissa täydellä ipponilla.

Koska haasteet kiinnostivat, Hulda kävi ottelemassa myös itseään painavampien poikien sarjassa, mutta sieltä ei tullut kuin lisää kansainvälistä kokemusta.  Poikien sarjassa oli vastassa myös Suomen kaikkien tämänhetkisten judokoiden HotTop30-listan Joona Hakkarainen. LeKin Syokonkan Judo oli kisojen viidenneksi menestynein seura.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.